La UGT signa en solitari el conveni de fruita de les Terres de Lleida

ugt-signatura-conveni-fruita-solitari-30072021La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha signat aquest divendres en solitari el Conveni de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruites i Verdures de les comarques de Lleida.

Entre les millores de l’acord destaca l’equiparació salarial i de drets dels treballadors i treballadores fixes discontinus i l’adaptació a la normativa vigent en matèria del permís per naixement d’un fill o filla i dels plans d’igualtat. I no sols això, ja que per conciliar la vida laboral i personal dels treballadors i treballadores del sector, s’ha pactat que la jornada diària fora de campanya acabarà preferentment a les quatre de la tarda.

Pel que fa als increments salarials, el nou Conveni de Recaptació, Emmagatzematge, Manipulació i Venda de Fruites i Verdures de les comarques de Lleida recull un increment de mitjana del 4,5% per l’any 2020; d’un 1,5% per a l’any 2021, a partir de l’1 de juny del 2021; i un increment de l’1%, per a l’any 2022, a partir de l’1 de gener de l’any 2022. La suma d’aquests increments suposa un augment salarial d’un 7% de mitjana en tres anys.

Un gran pas endavant per als treballadors i treballadores de la fruita”, apunta Xavier Perelló, secretari general de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.

Des de la UGT FICA de Catalunya s’informa també que es crearà una comissió tècnica de treball per impulsar una negociació que ens porti a assolir un conveni sectorial de Catalunya.

Una reivindicació històrica del nostre sindicat que permetrà que els treballadors i treballadores de les províncies de Barcelona i Tarragona, que no tenen conveni col·lectiu d’aplicació, millorin les seves condicions laborals i econòmiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>