La UGT edita una guia per negociar en igualtat els convenis col·lectius

WhatsApp Image 2019-05-13 at 11.08.52La UGT de Catalunya ha editat el document ‘Negociar en igualtat. Guia de clàusules per a una negociació col·lectiva amb perspectiva de gènere’, una eina dirigida a les delegades, delegats i persones negociadores dels convenis col·lectius, per tal d’avançar cap a una igualtat real entre dones i homes als centres de Lleida.

El sindicat ha presentat aquest dilluns la guia a Lleida i ha organitzat una jornada formativa per donar instruccions i resoldre dubtes sobre com aconseguir la igualtat a l’hora de negociar un conveni col·lectiu. La sessió ha estat impartida per Eva Gajardo, secretària d’Igualtat de la UGT de Catalunya, qui ha explicat que en aquest document, al qual també es pot accedir de forma online, “es detalla la normativa actualitzada, els permisos, els drets i deures de tots els treballadors i treballadores”. També s’informa de les modificacions del Reial Decret-Llei 6/2019 de l’1 de març, de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i oportunitat entre dones i homes en la feina i l’ocupació.

Podeu consultar la guia en aquest enllaç

Tot i que malauradament encara hi ha discriminacions directes a les empreses, la majoria de discriminacions es donen de manera indirecta i són més difícils de detectar. Per aquest motiu, és necessari calibrar els efectes i la incidència dels acords de la negociació, mantenint en tot moment la perspectiva de gènere i vetllant per la neutralitat dels seus efectes. Des de la UGT de Catalunya creiem fermament que l’aplicació de les millores proposades a través d’aquesta guia poden ser un instrument de canvi, també social, dins els centres de treball.

WhatsApp Image 2019-05-13 at 11.05.48

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>