UGT i CCOO plantegen aturades en els escorxadors per desbloquejar el conveni col·lectiu del sector d’aus i conills de Catalunya

FICA-UGT de Catalunya i la Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya han convocat aquest dimarts al matí una assemblea conjunta amb els delegats del sector davant el bloqueig en la negociació del conveni col·lectiu d’escorxadors d’aus i conills a Catalunya. Els dos sindicats majoritaris es queixen de la postura intransigent de la patronal AMACO-AMPE, que condemna a la precarietat més absoluta a les treballadores i treballadors del sector amb l’eliminació de l’antiguitat, la congelació dels salaris i l’increment de la jornada laboral.

UGT- assemblea sector aus i conills

 

A la demarcació de Lleida hi ha entre 1.000 i 1.200 persones afectades per aquesta situació, que treballen en una desena d’empreses de la zona. “Exigim que la patronal firmi un conveni en condicions amb la classe treballadors i que se’ls hi deixin de retallar els complements i l’antiguitat”, reclama Antonio Rodríguez, secretari general de FICA-UGT Lleida i coordinador nacional del sector d’escorxadors d’aus i conills de Catalunya.

Una situació que a nivell català afecta fins a una quarantena d’empreses i a 3.000 treballadores i treballadors. És per aquest motiu, que l’assemblea convocada aquest dimarts pretén informar als delegats del sector la situació en la que es troba el conveni col·lectiu i decidir les accions a seguir per desbloquejar la negociació. En aquest sentit, els màxims dirigents ja han avançat que no descarten convocar vagues per a que la patronal actuï. Com a mesura propera estan estudiant la possibilitat d’aturar la producció als escorxadors durant la Setmana Santa, dates en que la producció de pollastres i d’altres aus augmenta.

Cal recordar que el conveni col·lectiu d’aus i conills tenia l’antiguitat congelada des del passat 2013 i el pacte era recuperar aquest complement a partir de l’1 de gener de 2017. Tot i que no ha estat així. A dia d’avui els treballadors segueixen sense tenir actualitzar l’antiguitat i tampoc el IPC, que ja pujat un 1,6% en l’últim any i ells solament han recuperat un 0,5%. En aquest sentit, la patronal els amenaça amb el fet de que si volen recuperar tot l’IPC, han de renunciar a l’antiguitat, una decisió a la que els dos sindicats majoritaris s’hi neguen rotundament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*