La UGT-Terres de Lleida advoca per la figura del delegat territorial de prevenció per minimitzar la sinistralitat laboral a la demarcació

photo1663762200La UGT-Terres de Lleida ha organitzat avui una jornada formativa en matèria de sinistralitat laboral i una concentració davant la Delegació del Govern a Lleida amb un objectiu clar: minimitzar com més aviat millor aquesta xacra i evitar així la mort de més persones al seu lloc de treball. És per això, que el sindicat advoca per crear la figura del delegat territorial de prevenció a la demarcació, que vagi més enllà de l’empresa i que no depengui del nombre de persones que hi treballen.

“La demarcació de Lleida compta amb moltes empreses petites, que per llei no han de tenir un responsable de prevenció. És per això, que des del nostre sindicat volem implantar aquesta figura, perquè pugui visitar les empreses petites i inclús autònoms, fer-los formació i assessorar-los en matèria de sinistralitat laboral”, ha apuntat Isabel Rodríguez, secretària d’Acció Sindical i Formació de la UGT-Terres de Lleida, durant la concentració celebrada davant de la Delegació del Govern a Lleida. I ha afegit: “De ser així, estem segurs que reduiríem molts els índexs de mortalitat a la nostra demarcació”.

José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida, ha explicat que l’objectiu de la reivindicació d’avui, i així ho ha fet arribar al delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, és que la llei reconegui aquesta figura i que les empreses que no estan obligades a tenir un responsable de prevenció, “el puguin tenir ara amb la creació de la figura del delegat territorial de prevenció”.

photo1663762200 (1)Prèviament a la concentració, delegats i delegades del sindicat han participat en una formació sobre prevenció per conèixer de primera mà com minimitzar els índexs de sinistralitat a les seves respectives empreses, ja que Lleida és la demarcació catalana que té els índexs més alts.

Durant la sessió, Elena Juanola, directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, ha fet una anàlisi comparativa de l’evolució de les dades des de l’any 2019 fins al primer semestre de 2022. Seguidament, Albert Corominas, tècnic superior de prevenció de riscos laborals de LIVEN-PAULIG GROUP, ha exposat la problemàtica actual en matèria de riscos laborals des d’una visió d’un tècnic de prevenció. I finalment, Josep Bonet, coordinador de l’Oficina Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals de la UGT Catalunya, ha parlat de l’accidentalitat laboral des d’una perspectiva sindical.

Cal recordar que la demarcació ha registrat set accidents mortals en els primers sis mesos de l’any –cinc en menys de seixanta dies-, davant els 4 comptabilitzats en el mateix període del 2021. A més, durant els primers cinc mesos d’aquests 2022 s’han registrat catorze accidents molt greus (incloent-hi pèrdua d’una extremitat, incapacitat total o quedar en coma, entre altres seqüeles). Unes xifres que es concentren majoritàriament en els sectors de la indústria i la construcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*