La UGT-Terres de Lleida se suma al grup de treball G10 per transformar el model econòmic del territori

reunio-treball-G10-pere-aragones-27042023Lleida ha constituït aquest dijous el grup de treball G10, integrat per les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Universitat de Lleida, la Generalitat, la Diputació, la Paeria, PIMEC Lleida, COELL i els sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO Lleida. La primera reunió de treball ha estat presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

L’objectiu d’aquesta unió és treballar de manera col·laborativa en benefici de la transformació del model econòmic de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, fonamentat en un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada, que reforci sectors estratègics i afavoreixi l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci. Un dels primers reptes a impulsar és la creació del Biohub Cat, la finestreta única de la bioeconomia a Catalunya.

Cal recordar que amb el focus fixat en la generació de valor compartit es va constituir de manera informar el grup de treball G-6, per començar a traçar complicitats institucionals entre l’empresarial, l’acadèmia i les administracions del territori, en benefici del desenvolupament d’una agenda compartida per la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. El 27 de gener es presenta en societat el G6 i fa públiques les seves intencions, amb la voluntat de generar canvis profunds en el model econòmic de la demarcació, per tal d’assegurar el futur de les properes generacions, amenaçat pel despoblament i l’esgotament d’un model econòmic que no és capaç de generar prou valor afegir per a fixar i atreure població.

reunio-treball-G10-pere-aragones-27042023-1Ara, s’ha decidit ampliar la representació d’aquest grup de treball, per tal de sumar una major representació empresarial i social (PIMEC, COELL, UGT i CCOO), per liderar els esforços i implicar i alinear els actors del territori cap a l’assoliment de la visió de futur compartida, fonamentada en un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada, que reforci sectors estratègics i afavoreixi l’aparició de sectors emergents i nous models de negoci.

La signatura de constitució del G10 ha comptat amb Jaume Saltó, president de la Cambra de Lleida; Carles Giribet, president de la Cambra de Tàrrega; Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida; Montse Bergés, delegada del Govern a Lleida; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Miquel Pueyo, paer de cap; Jesús Torrelles, president de Pimec Lleida; Josep Maria Gardeñes, president de COELL; Cristina Rodríguez, secretària general de CCOO Lleida; i José Luis Aguilá, secretari general de la UGT-Terres de Lleida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*