La UGT Presons denuncia l’enèsima agressió d’un intern a quatre treballadors de la presó de Ponent

presoHa tornat a passar. El Centre Penitenciari de Ponent ha registrat aquest diumenge una nova agressió d’un intern a quatre treballadors del centre. Els fets van tenir lloc quan l’intern es va negar a sortir de la cel·la, desobeint les ordres, oposava resistència activa i finalment va acabar agredint als funcionaris amb cops de puny, puntades de peu i mossegant a les mans a alguns d’ells per evitar ser reduït.

Durant la reducció, un funcionari va caure a terra i es va donar un fort cop al cap. Un altre, el cap de serveis, va rebre un cop a l’espatlla donada la forta resistència que manifestava l’intern. Tots els funcionaris van haver de ser finalment atesos.

Des d’UGT Presons consideren “una situació d’extrema gravetat que un intern amb patologia psiquiàtrica agredeixi brutalment i amb molta violència als funcionaris, en negar-se a sortir de la seva cel·la”. En aquest sentit, apunten, “les agressions i les faltes de respecte als funcionaris continuen en augment, i el que no podem tolerar és aquest menyspreu cap als treballadors i treballadores del centre”.

Des del sindicat, asseguren que la direcció del centre sabia perfectament els antecedents i el perfil de l’intern -llarga trajectòria toxicològica, ideacions paranoides, al·lucinacions visuals i ingrés hospitalari per sobredosis-. No obstant, “no ha aplicat cap mesura al respecte, per evitar que es produeixin aquestes agressions”.

Per aquest motiu, des d’UGT Presons continuen alertant que al Centre Penitenciari de Ponent, per raons estructurals, els interns amb perfil psiquiàtric no hi ha tenen cabuda. “No podem convertir els mòduls o el Departament Especial de Règim Tancat, en departaments de salut mental”, apunten.

Arran d’aquesta enèsima agressió des del sindicat exigeixen de nou a la direcció del centre: que vetlli, d’una vegada, per la seguretat dels funcionaris i que no la torni a posar en risc; que reparteixi la medicació dissolta, requisit indispensable per garantir que els interns fan el seu seguiment adequat de les pautes; que traslladi els internes psiquiàtrics a les unitats corresponents de Brians 1, Brians 2 i Pavelló de Terrassa; i que faci les denúncies d’ofici i que es prenguin les mesures de seguretat necessàries perquè aquests fets no es tornin a repetir i no quedin impunes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*