OPINIÓ: ‘Volem seguir apostant per la Fira de la FP a Lleida’

Josep Mª Ibañez, secretari del Sector Educació de la UGT-FeSP de les Terres de Lleida i Isabel Esqueta, secretària de Formació de la UGT-Terres de Lleida

ugt-logoLleida ha celebrat els dies 25 i 26 d’abril de 2019 la tretzena fira de la FP, un certamen en el qual la UGT i el Sector Educació han estat un cop més presents amb un estant informatiu que, val a dir, ha estat molt visitat, i una xerrada sobre la FP dual a càrrec de Xavier Moreno, cap de personal adjunt de bonÀrea, que ens va parlar sobre el grau d’inserció, cicles amb els quals la Cooperativa de Guissona té conveni i quines implicacions i obligacions té per a l’empresa la FP dual. Una xerrada on els oients no van deixar de fer preguntes sobre com aconseguir-hi un lloc de treball.
Amb tot, des de la UGT i el Sector Educació creiem que resulta una fira interessant per a tots aquells i aquelles adolescents que encara no saben què fer amb el seu futur. Segur que per a ells/es i les seves famílies resultarà revelador poder visitar aquesta fira i les noves propostes que es presenten en animació 3D, imatge i so o en l’ús dels drons. Sense oblidar el nostre estant on han pogut informar-se de què és un sindicat de treballadors i com funciona. I no sols això, també hem pogut donar a conèixer les nostres propostes per a la FP, entre les que destaquem: iniciar el desplegament de la Llei de Formació Professional; dotar als centres d’FP d’una normativa pròpia i dels recursos necessaris; l’equiparació salarial PTFP i professorat de secundària; i apostar per una FP dual remunerada aprofundint al mateix temps en la formació, sobretot en idiomes.
Per tot plegat, el curs vinent esperem tornar a ser-hi aportant el nostre granet de sorra tant a adolescents com a familiars i docents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>