La UGT de Catalunya presenta una queixa al Síndic de Greuges contra el SOC per les sancions imposades a milers d’aturats per vulneració de drets fonamentals

playmobil_OTGLa UGT de Catalunya ha presentat aquest matí una queixa al Síndic de Greuges contra el Servei d’Ocupació de Catalunya (Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat) pels expedients sancionadors oberts a milers d’aturats per infraccions comeses fa un any i mig quan cobraven la prestació per desocupació.

L’Administració acusa aquestes persones de no haver renovat la demanda d’atur i les sanciona amb un mes de pèrdua de la prestació concedida al seu dia i ja consumida. El SOC ha sancionat treballadors que no van segellar la renovació d’atur en una ocasió.

El nostre sindicat considera que la Generalitat viola el principi de seguretat jurídica, per l’aplicació de la normativa amb retroactivitat, i de legalitat de l’Administració, ja que l’exigència de “no renovar la demanda de paro en la forma y fecha que se determina en el documento de renovación de la demanda, sin causa justificada”va ser suprimida com a conducta sancionable en el RDL 11/2013 de 2 d’agost.

La UGT de Catalunya considera que amb aquesta actuació l’Administració causa un perjudici clar i desproporcionat als afectats, penalitzant-los gairebé dos anys després, per un supòsit que ja no és punible i amb una sanció econòmica sense tenir en compte que aquests treballadors probablement ja hauran esgotat l’atur i no tinguin una altra font d’ingressos. Per això demanem al Síndic de Greuges que requereixi a l’Administració que anul·li aquests expedients sancionadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*