La UGT denuncia la passivitat de la direcció de TMB davant els problemes de violència amb els grafiters al metro

La secció sindical de UGT a Metro de Barcelona vol denunciar que des de fa ja massa temps els treballadors i les treballadores pateixen de manera continuada l’agressivitat, les amenaces i la violència de grups de grafiters que actuen amb total llibertat en algunes instal·lacions propietat de TMB.

TMB_metro

Ha esdevingut habitual que els treballadors i les treballadores es trobin amb la desagradable sorpresa que aquests grups, per realitzar pintades, ocupen zones on els trens circulen habitualment, però desgraciadament també és freqüent que aquests mateixos grups, quan són sorpresos, insultin, amenacin i intentin agredir físicament els empleats, que simplement estan realitzant la seva tasca diària.

Aquests actes violents no només provoquen desperfectes en trens i diferents materials de l’empresa, alterant d’aquesta manera en alguns casos la circulació de combois. El més greu és que provoquen cada vegada més situacions d’estrès i ansietat al personal de Metro sense que la direcció de TMB i, especialment, el Departament de Seguretat portin a terme les actuacions necessàries per evitar que aquest tipus de successos es donin amb l’assiduïtat amb què últimament s’estan produint.

Des de UGT Metro hem donat trasllat en diverses ocasions al Departament de Seguretat de TMB del risc que suposa per a la integritat física i psíquica dels treballadors i les treballadores l’actitud d’aquests grups que actuen de forma tan violenta. Entenem que la passivitat amb què s’està tractant aquesta qüestió per part de TMB pot afectar no solament la qualitat del servei públic que es dóna a la ciutadania, sinó el que per nosaltres és molt més greu: la integritat física dels treballadors i les treballadores de Metro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*