La UGT reivindica a l’audiència sobre el model de turisme a Barcelona que només hi haurà turisme de qualitat si hi ha ocupació de qualitat

turista-hotelLa UGT de Catalunya va ser una de les organitzacions que va sol·licitar la celebració d’una audiència pública per parlar del model turístic a la ciutat de Barcelona. Després de com va anar l’acte la pasada setmana, volem denunciar, d’una banda, la manca d’organització i de planificació de l’Ajuntament de Barcelona, ja que més de 500 veïns i veïnes es van haver de quedar a les portes de la Biblioteca Jaume Fuster per la falta d’espai; i d’altra banda, que l’alcalde Xavier Trias no participés en l’audiència d’un tema tan important per a la ciutat com és el turisme. Per tot això, demanem que l’audiència es repeteixi.

La UGT de Catalunya vam intervenir a l’audiència per denunciar la precarietat laboral que pateixen els treballadors i les treballadores del sector de la restauració i del comerç a la ciutat. I li vam plantejar a la segona tinent d’alcalde, Sònia Recasens, com pot ser que en un sector en creixement –el turisme genera el 12% del PIB català i Barcelona va rebre 7,5 milions de visitants l’any 2013- els contractes s’hagin reduït un 7% entre 2007 i 2014, el 90% dels contractes siguin temporals i sigui habitual la contractació de treballadors i treballadores per menys hores de les que en realitat realitzen. Aquest model, el de la precarietat, ¿és el que l’Ajuntament vol per a la ciutat de Barcelona?

Des de la UGT de Catalunya creiem que només pot haver-hi turisme de qualitat si hi ha ocupació de qualitat. I per això demanem que la recaptació de la taxa turística a la ciutat de Barcelona es destini100% als ciutadans de Barcelona: als barris afectats pel turisme, al foment del turismo responsable a la ciutat i a formació per als treballadors i les treballadores del sector.
També demanem que Turisme de Barcelona creï una marca de qualitat per als establiments que compleixin amb el conveni del seu sector, les normes de prevenció de riscos laborals i el respecte a la representació sindical als centres de treball i que augmentin les inspeccions de treball i de salut laboral als sectors de la restauració i del comerç, davant la precarietat de les condicions laborals que pateixen els treballadors i les treballadores del sector.

Comparteix això:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*