UGT no signa el l Conveni Col·lectiu de Swissport

swissport_scissor_jackwebEl passat dia 12 de març va tenir lloc la signatura del I Conveni Col·lectiu de Swissport Spain. L’acord va ser subscrit per l’empresa i les organitzacions sindicals CCOO i USO, però no així pel nostre sindicat. La decisió de no signar aquest conveni no ha estat una decisió capritxosa i sense fonament, sinó que atén a una sèrie de raons:
•Ens sembla insuficient l’acord d’ocupació al que s’ha arribat. Aquest acord no contempla cap consolidació d’hores per al personal indefinit a temps parcial, ni cap transformació d’ocupació eventual en indefinit.
•Els increments salarials no inclouen l’IPC per a l’any 2015. Així mateix estem en total desacord en què les pujades pactades per als anys 2014 i 2015 solament afectin a les taules salarials i no a la totalitat dels conceptes, congelant d’aquesta manera una part important del sou de molts treballadors.
•Aquest acord no arregla la problemàtica quant a la publicació de torns, especialment per al col·lectiu d’indefinits a temps parcial i empitjora la situació de tots els treballadors en poder l’empresa publicar els torns diferenciats per departament a partir d’ara.
•S’han empitjorat els requisits d’accés i  la manera d’optar a la inclusió en la borsa d’ocupació per als treballadors eventuals. Ara es requereix una contractació ininterrompuda de 6 mesos quan l’empresa està realitzant sistemàticament contractacions inferiors.

Aquests són els motius, entre d’altres, que han portat a UGT a no signar el Conveni Col·lectiu.

UGT utilitzarà les mesures legals que tingui al seu abast per vetllar per l’interès de tots els treballadors i treballadores de SWISSPORT i per millorar les seves condicions de treball.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*