UGT participa a les reunions de ETF sobre tripulants de cabina i handling aeroportuari

swissport_scissor_jackwebUGT ha format part de les reunions convocades per la Federació Europea de Treballadors del Transport (ETF) que s’han celebrat la passada setmana a Brussel·les per analitzar la situació actual dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) i els treballadors de handling aeroportuari.

A la citada reunió es van abordar diferents qüestions com la lluita contra el dúmping social i les banderes de conveniència usades en l’aviació comercial, l’evolució dels diferents conflictes europeus en diverses aerolínies i els seus resultats, i anàlisis de la proposta de revisions de normatives europees per a la protecció de l’ocupació i de les condicions laborals.

En aquest sentit es va acordar la necessitat de pressionar als diferents governs nacionals perquè es duguin a terme les reformes legals necessàries amb la finalitat de protegir l’ocupació en el marc de la Unió Europea.

Respecte al nou model d’aviació implementat per les aerolínies Norwegian i Finnair els sindicats agrupats a la ETF van deixar clar que aquest és un clar exemple del que no cal fer. Estem davant de dues empreses que contracten els seus treballadors en països d’Àsia per evitar taxes i pagar salaris més baixos. Amb aquestes pràctiques s’afavoreix el dúmping social i podria suposar la pèrdua de milers de llocs de treball en l’aviació europea.

Quant al comitè de treballadors del handling aeroportuari, destacar que la Comissió Europea ha paralitzat la normativa sobre regulació del handling (que suposaria una liberalització del mercat amb els riscos que es derivarien per a l’ocupació) i no està previst que es reprengui a curt termini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*