Signat preacord a Blanco (Global Leiva)

blancoEn la matinada del dissabte 18 d’abril, es va aconseguir un principi d’acord de l’expedient d’acomiadament col·lectiu i modificació substancial de les condicions de treball que va presentar l’empresa amb 332 treballadors afectats. Després del preacord es va desconvocar la vaga plantejada per als dies 19, 20, 22 i 24 d’abril.

L’acord es resumeix en els següents aspectes:

– S’extingiran un màxim de 189 llocs de treball, repartit a Móstoles: 96 llocs, Tendes: 60, Centres logístics: 33.

– La indemnització per acomiadament serà de 33 dies per any de treball amb un topall de 17 mensualitats.

– Voluntarietat per aquells casos en què es puguin intercanviar llocs afectats fixant-se criteris perquè no existeixin arbitrarietats. A partir d’aquest dissabte fins a les 23:59 del dimecres, 22 d’abril, s’inicia el termini per presentar-se voluntaris a la llista d’afectats, hauran d’enviar una petició a susana.ortega@blanco.com Recomanem poseu en còpia al vostre delegat d’UGT. A més, existeix el compromís amb els treballadors majors de 50 anys per continuar en l’empresa sempre que les condicions del seu lloc siguin posibles.

– Es modifica el sistema d’incentius mantenint els criteris de l’últim acord, excepte que es comença a comissionar amb -3% de la venda de l’any anterior, durant dotze mesos i en el següent mes es començarà a comissionar a partir de 0%. Es crearà una comissió d’incentius (2 UGT i 2 CC.OO.) per establir i vigilar les quanties dels incentius. A més s’afegeix 25 euros mensuals per a la dependenta i si supera el 20% el multiplicador de la comissió serà 1.2.

– Seran subrogats 82 treballadors, amb les seves condicions laborals de salari i antiguitat, dels centres logístics de Parla i Seseña a l’operadora de Openinter.

AMB AQUEST PREACORD ES DESCONVOQUEN TOTES LES ATURADES ANUNCIADES

Finalment, des d’UGT, valorem l’esforç realitzat per totes les companyes i els companys de la mesa negociadora per aconseguir un bon acord. Sens dubte, sense la seva embranzida i la seva unitat no s’hagués aconseguit un acord que satisfés a totes les parts. Sobretot, hem aconseguit reduir el nombre d’afectats, passant de 332 a un màxim de 189 treballadors.

A més per a aquells treballadors que no se’ls ha pogut garantir el seu lloc de treball hem aconseguit una indemnització que assoleix les quantitats que haguessin percebut en cas d’acomiadament improcedent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*