Conveni de majoristes de productes farmacèutics, a l’espera de resposta patronal a la proposta sindical

productesfarmaceuticsDesprés d’aconseguir un acord sobre la interpretació de l’article 39 del conveni col·lectiu, en resposta a una consulta traslladada a la Comissió Paritària, des de la part social exposem la necessitat d’impulsar la negociació, realitzant una proposta adaptada al que s’està negociant entre Patronal i Sindicats.

La proposta en matèria econòmica és la següent:

IPC = o – a l’1,75 s’abona l’1,75

2015: 1,75 amb clàusula: IPC entre 1,75 i 2,25 s’abona l’IPC + 0,2

IPC + del 2,25 s’abonaria l’IPC real

IPC = o – al 2,25 s’abona el 2,25

2016: 2,25 amb clàusula: IPC entre 2,25 i 2,75 s’abona l’IPC + 0,2

IPC + del 2,75 s’abonaria l’IPC real

Això es vincula a una la possibilitat de fixar una vigència d’un any més, i a la proposta de reflectir una *Ultraactividad en el conveni que respecti les mateixes condicions fins a la signatura d’un nou. A més s’explica que sobre la base de les últimes doctrines jurisprudencials volem modificar la plataforma sindical, posant dins dels Drets Sindicals, fixar que el Delegat Sindical Intercentres disposarà d’un crèdit d’almenys 40 hores.

La patronal explica que rep la proposta, però que els increments previstos per IMS pel sector són els següents: 0,4 en 2015, 0,6 en 2016, 0,8 en 2017, 1 en 2018 i 1,8 en 2019. Per tant veuen lluny aconseguir un acord en les xifres proposades, i difícilment relacionar les clausules de revisió a l’IPC.

Insistim que el conveni anterior ha permès la recuperació econòmica del sector, gràcies a les mesures adoptades per reduir la despesa farmacèutica, i per tant s’espera una recuperació del poder adquisitiu.

La patronal trasllada la seva preocupació  respecte l’antiguitat, la flexibilitat horària i l’absentisme. També demanen temps per valorar la proposta realitzada.

Quedem a l’espera d’una resposta a la proposta sindical i una concreció respecte els punts que preocupen a la patronal, fixant una propera reunió pel 8 de maig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*