Celebrada a Londres la primera reunió del Comité mundial de Dones de la ITF

ITFEls passats dies 20 i 21 s’ha celebrat a Londres la primera reunió del Comitè mundial de Dones de la ITF, després del 43º Congrés Mundial celebrat a Sofia, Bulgària.

Més de 41 dones liders i representants dels cinc continents s’han donat cita a Londres amb la finalitat d’establir prioritats per als propers quatre anys en la lluita pels drets de les dones. Acabar amb la violència, la desigualtat i la discriminació en el transport són algunes dels objectius d’aquest Comitè mundial de Dones de la ITF.

Així mateix s’han traçat les línies a seguir per augmentar la participació de les dones en els sindicats i s’han acordat la participació en les diferents campanyes internacionals que ja s’estan desenvolupant i que busquen un canvi en el tracte cap a les dones.

UGT ha liderat la presentació d’una de les campanyes que s’estan realitzant a nivell internacional :

QATAR AIRWAYS on es busca millorar les condicions de treball de les tripulants de Qatar Airways que han de demanar permís per casar-se i són acomiadades si es queden embarassades.

Les prioritats generals per a les dones en el transport són :

• Millorar el seu salari, el seu tracte i les seves condicions

• Defensar assumptes que són importants per a les dones treballadores del transport

• Superar les barreres culturals i consuetudinàries que podrien afectar de forma negativa a les dones.

Així mateix hem d’acabar amb les barreres al reclutament de dones, la discriminació de gènere en el transport i les barreres a l’activisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*