Els sindicats internacionals del transport prenen mesures contra la fumigació i els gasos tòxics en els contenidors

313_imagegenEn 2014, la ITF va llançar la seva campanya intersectorial per la seguretat dels contenidors amb un dia d’acció el 9 d’octubre durant la Setmana d’Acció de la ITF. Els sindicats de transport per carretera, ferroviaris, marítims i portuaris de 19 països van organitzar activitats per conscienciar a la gent sobre la seguretat dels contenidors, promoure el suport per solucionar els problemes que l’envolten i iniciar campanyes nacionals per la seguretat dels contenidors.

El 4 de novembre de 2014, l’òrgan de govern de l’Organització Internacional de Treball (OIT) va recolzar el codi de bones pràctiques sobre l’embalatge segur de les unitats de càrrega de transport, la qual cosa significa que han estat aprovades pels tres organismes que ho van redactar: la OIT, la OMI (Organització Marítima Internacional) i la UNECE (Comissió Econòmica de Nacions Unides per a Europa).

En 2015, la ITF pretén aprofitar l’impuls assolit per les activitats del 2014 animant a pressionar els governs perquè incloguin el codi de bones pràctiques de la OIT, OIM i la UNECE en la seva legislacions nacionals.

Per això, i coincidint amb el Dia Internacional de la Salut i Seguretat dels Treballadors i Treballadores el 28 d’abril de 2015, la Internacional de Treballadors del Transport i les seves organitzacions sindicals afiliades es mobilitzen davant la fumigació i els gasos tòxics en contenidors.

Tots els sindicats a nivell internacional del transport per carretera, ferroviaris, marítims i portuaris destacaran entorn d’aquest data, el problema a nivell mundial sobre la seguretat dels contenidors, sobretot sobre la fumigació i els gasos tòxics en els mateixos.

El Dia Internacional de la Salut i Seguretat dels Treballadors i Treballadores se celebra cada 28 d’abril per recordar als centenars de milers de treballadors que moren, són ferits o cauen malalts a tot el món a causa del seu treball.

Aquest any, la ITF recolza el lema de la Confederació Sindical Internacional (CSI) pel 28 d’abril, que és “eliminar l’exposició a substàncies perilloses en el lloc de treball”. El lema està molt relacionat amb la campanya intersectorial de la ITF per la seguretat dels contenidors, especialment amb el problema de la fumigació i els gasos tòxics en contenidors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*