Signat el protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe a la comissió de seguiment del pla d’igualtat de Stradivarius

stradivariusEl passat dia 28, al centre de formació i ocupació d’Inditex a Madrid, va tenir lloc la reunió programada de la comissió per al seguiment i avaluació del Pla d’igualtat de Stradivarius. La reunió tenia fixats dos objectius principals, la posada en comú de l’anàlisi de diagnòstic (presentat en l’anterior reunió) i la signatura del protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe.

Quant al repàs de les dades, que en general reflecteixen la mateixa tendència dels diagnòstics anteriors, es destaquen els següents punts en l’anàlisi:
•La plantilla mitjana de serveis centrals ha crescut.
•Per categories en central, la incorporació ha estat bastant igualitària, no així en botigues on pràcticament no s’han incorporat homes.
•Augmenta la mitjana d’edat de la plantilla en general, ja que baixa la mobilitat.
•Baixa la rotació en la contractació indefinida, però augmenta per als temps parcials.
•Quant a les hores de treball, es desglossa una nova franja (els contractes que són menors de 8/9 hores), que són les contractacions de dissabtes i/o diumenges. No obstant això la jornada mitjana de treball als centres augmenta, puja a les 30 hores, responent a una de les qüestions que més s’han treballat en el pla, perquè les persones que volguessin augmentar la seva jornada enfront de la contractació externa ho  poguessin fer.
•S’ha realitzat la quantificació, per províncies, dels augments de jornada.

A més, l’empresa ha presentat un nou document d’anàlisi en el qual es descriuen i engeguen els aspectes qualitatius del pla. Aquesta és una anàlisi més acurada que pretén saber si el pla està calant en la plantilla i si és prou conegut, i en la següent reunió pretenem poder valorar el calat que aquest acord té entre els treballadors i les treballadores.

D’altra banda hem parlat del procés de formació que s’ha de dur a terme, tant des dels responsables de RRHH, els de botigues i de la pròpia comissió d’igualtat.

Finalment, es va signar el protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe que ja està disponible per a tota la plantilla.

Com a resum de la reunió podem dir que el pla s’està engegant i complint els seus objectius, qüestió treballada directament en aquesta taula de negociació i avaluació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*