Acte de Conciliació sense acord en la reclamació del pagament de variables en període de vacances a Abertis Autopistes

untitledEl passat 28 d’abril UGT va sol·licitar reunió de la Comissió Paritària, sense obtenir cap mena de resposta, a fi de concretar, la manera  com l’empresa  ha de retribuir en els períodes vacacionals l’equivalent al que es percep com a variables. Aquesta setmana s’ha celebrat l’acte de conciliació a Madrid i, en línia amb l’absència de diàleg que preconitza la part empresarial, ha resultat sense efecte.
Des d’UGT hem sol·licitat a l’empresa que en el període de vacances retribueixi a la plantilla, no només amb el salari fix, sinó amb la mitjana de variables de forma afegida.
Aquesta sol·licitud està emparada pel que es disposa en el Conveni nº 132 de la OIT, on l’article 7 diu:
1.Tota persona que gaudeixi de vacances de conformitat amb les disposicions del present Conveni percebrà, pel període sencer d’aquestes vacances, almenys la seva remuneració normal o mitjana (inclòs l’equivalent en efectiu de qualsevol part d’aquesta remuneració que es pagui en espècie, excepte si es tracta de prestacions permanents que gaudeix l’interessat independentment de les vacances pagades), calculada en la forma que determini a cada país l’autoritat competent o l’organisme apropiat. La representació empresarial, com és habitual, ha defugit qualsevol exercici de negociació, per la qual cosa la demanda es vehicularà, una vegada esgotada la via de la conciliació, a través de conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*