SMC-UGT aconsegueix una nova sentencia favorable sobre els convenis col·lectius d’empreses multiserveis al Tribunal Suprem

juicioHa estat notificada ahir 7 de juliol de 2015 una sentència de la Sala social del Tribunal Suprem que ratifica la dictada per la Sala social de l’Audiència Nacional de 25 de setembre de 2013, que havia estimat la demanda interposada llavors per CHTJ-UGT (ara SMC-UGT) i anul·la el Conveni Col·lectiu de l’empresa Mnemon Consultors, SL, que havia estat negociat per un comitè d’empresa triat en la seva central de Madrid i pretenia aplicar-se en l’àmbit estatal.

Amb aquesta sentència el Tribunal Suprem confirma la seva doctrina sobre aquest tema, de principi de correspondència entre les facultats de representació dels òrgans unitaris (delegats de personal i comitès d’empresa) i el seu àmbit de competència en la negociació col·lectiva, de manera que el conveni col·lectiu d’empresa negociat per una representació d’un centre de treball és nul quan pretén ampliar el seu àmbit d’aplicació territorial més enllà d’aquell.

La primera sentència que havia establert aquest criteri també va ser aconseguida des dels serveis jurídics de l’actual SMC-UGT davant el Tribunal Suprem, en data de 7 de març de 2012 (assumpte Indiana Rooms), la qual cosa suposa que des de la nostra Federació hem procurat que es seguís  aquest criteri jurisprudencial, que precisa perquè sigui considerat com a tal que es reiteri en dues sentències del Tribunal Suprem, com ara hem aconseguit.

Aquesta sentència aplana el camí de la campanya d’impugnació de convenis col·lectius d’empreses de multiserveis que des d’UGT hem emprès i en la qual està compromesa decididament la nostra Federació de SMC-UGT.

Des de SMC-UGT com sabeu hem vingut denunciant aquest tipus d’argúcies en la negociació col·lectiva, que estant al marge del control sindical solament persegueixen l’abaratiment de condicions i amb això un greu perjudici per als treballadors.

Amb aquesta sentència del Suprem, que fixa jurisprudència com us referim, disposem d’una nova eina en la nostra lluita enfront de les empreses de multiserveis que están degradant condicions i utilitzant les relacions laborals com a element exclusiu de competència entre les empreses.

En definitiva vam mostrar la nostra satisfacció per aquest nou èxit jurídic, que ha de servir-nos per redoblar els nostres compromisos en el terreny sindical enfront d’aquestes situacions que no solament degraden l’ocupació i les seves condicions sinó que perjudiquen al conjunt del sector i concretament a aquelles empreses que mantenint la seva unitat productiva són referències per al sector

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*