Es mantenen les aturades a Renfe i Adif, demà dia 9, el 16 i el 23 d’octubre

ferroviariDesprés d’assistir a dues noves reunions de negociació de l’I Conveni Col·lectiu pluriempresarial d’ADIF,  en concret de les meses tècniques de Normativa i d’Aspectes Socials, en les quals l’empresa manté la seva ja habitual passivitat, sense senyal alguna de voluntat per avançar en la negociació, volem recordar que es mantenen les aturades previstes pels propers 9, 16 i 23 d’octubre.

En la mesa tècnica de Normativa, les organitzacions sindicals hem traslladat la necessitat de desenvolupar abans certs aspectos, com l’ocupació i integració de RAM, perquè a la mesa normativa puguin produir-se avanços ferms, ja que el que s’acordi en altres meses necessàriament repercutirà en aquesta, i de no tenir-se en compte aquest factor qualsevol avanç podria no servir per a res.

Pel que fa als aspectes socials, l’únic punt de trobada entre empresa i representació sindical ha estat la decisió de prorrogar l’actual Pla d’Igualtat mentre es negocia un de nou.

En la resta de temes  l’empresa ha sol·licitat una proposta conjunta de les organitzacions sindicals, davant la qual cosa des d’UGT ens hem reafirmat en la plataforma que vam presentar en el seu moment, reforçada a més per l’alt grau de coincidencia amb les propostes de tots els sindicats.

En definitiva, des d’UGT entenem que va sent hora que l’empresa comenci a desgranar els diferents punts necessaris per abordar una negociació real que permeti avançar per aconseguir acords favorables per als treballadors i, per tant, per a l’empresa.

Així, els motius que ens van portar a convocar les aturades segueixen tenint vigencia, per la qual cosa us recordem que es mantenen les convocatòries per als dies 9, 16 i 23 d’octubre en els horaris de 00:00 a 02:00 h., de 13:00 a 15:00 h. i de 20:00 a 22:00 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*