Aplaçat el judici per la demanda de UGT sobre la reducció salarial a Iberia

ESPAÑA IBERIA HUELGAA continuació, reproduïm íntegre el comunicat del sector Aeri de TCM – UGT: L’Audiència Nacional ajorna el judici de l’anul•lació de la rebaixa del 4% demandada per UGT fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs del sindicat Sepla contra l’Acord de Mediació. Com vam fer públic en el nostre comunicat del 3 de juny de 2013, el Sector Aeri Estatal de UGT va acudir al Servei Interconfederal de Mediació, Arbitratge i Conciliació, com a tràmit obligatori i previ a la interposició de Conflicte Col•lectiu davant la Sala social de l’Audiència Nacional, en demanda de l’anul•lació de la rebaixa salarial addicional del 4% a tot el personal de la companyia Iberia, motivada per la falta d’acord en les negociacions de les mesures de productivitat contemplades en l’Acord de Mediació signat el 13 de març de 2013 per Iberia i UGT, CCOO, USO, CTA Vuelo, SITCPLA i ASETMA. Al nostre parer, la direcció de Iberia va actuar amb mala fe, no tenint en cap moment voluntat real d’aconseguir acords en la negociació de les mesures de productivitat, per la qual cosa entenem que es va produir una falta de negociació real, la qual cosa vicia el procediment i suposa la nul•litat de la rebaixa salarial addicional del 4%.

Ahir, dia 3 de setembre, era la data assenyalada per al judici. Abans de començar la vista, la Sala social de l’Audiència Nacional ha suspès la celebració del judici fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs del sindicat Sepla sobre l’Acord de Mediació.

En aquest sentit, cal recordar que, el 4 de juliol, la pròpia Audiència Nacional va desestimar la demanda del Sepla contra l’Acord de Mediació, contra la sentència de la qual  el Sepla va interposar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, que és el que queda per resoldre.

D’altra banda, el proper dia 26 de setembre està prevista la vista del judici en el qual se sol•licita que no s’apliqui la rebaixa salarial a diferents conceptes extra salarials, com a dietes i transport.

A la vista del succeït ahir, cal donar per segur que l’Audiència Nacional també ajornarà el judici fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs del Sepla.

Sembla que la direcció està preparant les seves Plataformes de negociació amb els diferents grups laborals de Iberia.

El primer que hauria de fer Iberia és constituir la Comissió Paritària de Seguiment que contempla l’Acord de Mediació, que té com a data límit de constitució el 13 de setembre de 2013, i complir la totalitat del propi acord.

Referent a això, cal recordar que, en qualsevol cas, es constitueixi o no la Comissió, el compromís de pau social acaba aquest dia 13 de setembre, insistim una vegada més en què el que ha de fer la direcció és aclarir que és el que pretén de la plantilla de Iberia.

La plantilla de Iberia s’ha rebaixat el salari un 14,9% de mitjana i te congelada la progressió per antiguitat fins al 2015. Pel que sembla, a IAG no li sembla suficient i vol més.

Per dur a terme qualsevol negociació, és imprescindible saber quin és l’objectiu de les propostes que es presentin és a dir, és necessari que, sense plantejaments cínics ni actituds prepotents, es reprenguin les converses que determinin el Pla de flotes, la recuperació del destrossat Pla Comercial de Iberia i el conseqüent i gradual augment d’activitat, la integritat dels negocis de Manteniment i Handling ( un pla amb voluntat de guanyar les llicències) i el paper de Iberia Express, Air Nostrum i Vueling en relació amb Iberia.

El nostre futur no admet més dilacions ni plantejaments de negociació des de posicions d’avantatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*