La UGT de Catalunya exigeix a Rodalies Renfe que garanteixi el dret a la mobilitat dels treballadors i les treballadores

rodalies-renfe-hospitaletExigim que s’informi amb puntualitat i transparència de l’abast de la incidència i de quan es podrà restablir el servei afectat. Davant dels fets ocorreguts a Rodalies Renfe en el dia d’ahir, a causa d’un robatori de coure pel qual s’han vist afectades les línies R2, R8 i R11; i que està impossibilitant la mobilitat de milers de treballadors i treballadores, la UGT de Catalunya exigeix que es millori la seguretat i el manteniment de la xarxa ferroviària. El problema de seguretat que suposa el robatori de coure s’afegeix a l’endèmic infrafinançament de la nostra xarxa de Rodalies, que no garanteix el dret dels seus usuaris i usuàries a arribar en condicions al seu lloc de treball.  En aquest sentit, exigim que des de la direcció de Rodalies Renfe s’informi amb puntualitat i transparència de l’abast de la incidència i, sobretot, que es faci tot allò possible per restablir el servei afectat. Resulta del tot inassumible que els usuaris i les usuàries del servei no sàpiguen encara quan aquest quedarà restablert i tornarà a la normalitat.

A més, des de la UGT de Catalunya demanem que s’ampliïn les plantilles tan a ADIF (a les àrees de circulació i manteniment d’infraestructures) com de RENFE (al manteniment i personal de comercial). Cal que s’augmenti la seguretat privada externa per evitar, dissuadir i/o perseguir actes vandàlics.

Finalment, des del sindicat ens reafirmem en la falta d’inversions i a més, demanem que es prenguin mesures complementàries també importants per evitar situacions com aquesta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*