Signat un preacord del conveni del transport de viatgers per carretera de Barcelona, que possibilita la desconvocatòria de la vaga

viatgersSignat un preacord per al conveni col·lectiu del sector de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona, que afecta uns 8.000 treballadors i treballadores de diferents empreses dedicades tant al transport urbà, interurbà com discrecional.

El conveni tindrà una vigència de quatre anys i suposarà increments salarials del 0,5% per al 2015, l’1% per al 2016, l’1,2% per al 2017 i l’1,3% per al 2018, a més de la revisió de l’IPC.

Un altre aspecte molt important és la regulació de la contractació temporal i parcial. A partir d’ara, el 75% de la plantilla d’aquestes empreses haurà de ser indefinida, i només el 20% sobre el total dels contractes indefinits podrà ser parcial. En l’actualitat, moltes empreses tenen fins a un 80% de la plantilla a jornada parcial.

També s’han millorat les condicions de la subrogació de treballadors d’una empresa a una altra i s’ha aconseguit la possibilitat d’acumular jornada en la jubilació parcial. El conveni també recull millores en temes socials, vacances i llicències.

Avui els treballadors i les treballadores hauran de ratificar el conveni en assemblea, i es podrà desconvocar la vaga prevista per als dies 21 i 22 de febrer.

La UGT de Catalunya havia convocat les aturades pel l’actitud de les patronals FECAV i AUDICA, que havien impossibilitat cap tipus d’acord després de 15 mesos de negociacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*