La plantilla de Renfe fa vaga avui i es concentra a l’estació de Sants

rodaliesEls treballadors i les treballadores de Renfe Viajeros es concentraran avui, 26 de febrer, a l’estació de Sants,  a les 12 hores, per rebutjar les agressions a la plantilla i reclamar millores en la seguretat als trens i les estacions de Rodalies de Catalunya – tan pels viatgers com per la plantilla -. I es repartiran octavetes informatives als usuaris del servei ferroviari.

Arran de l’última i brutal agressió a un interventor per part d’un grup de viatgers desproveïts de bitllets en un tren a l’estació de Gualba, l’enèsima que es produeix als trens de Rodalies de Catalunya, es va convocar vaga el passat 15 de febrer. Des de que es va convocar, s’han mantingut diverses reunions amb la direcció de Rodalies de Catalunya, amb responsables de Mossos d’Esquadra i de la direcció General de Transports i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Encara que ambdues parts (l’empresa i la Generalitat de Catalunya) han traslladat el seu recolzament i preocupació davant els fets succeïts i han proposat mesures per la prevenció i gestió de les agressions, des de la UGT de Catalunya i la resta de sindicats convocants s’han considerat insuficients perquè entenem que no ressolen la situació d’inseguretat dels trens ni de les estacions de Rodalies de Catalunya.

Ahir el comité de vaga es va reunir amb la direcció de l’empresa a Madrid sense que s’hagi trobat una solució al conflicte, és per això que la plantilla ha decidit en assemblea continuar endavant amb la jornada de vaga de demà.

Algunes de les mesures que es reclamen al Grupo Renfe i la Generalitat són:

– Major presència de personal de seguretat als trens i a les estacions.

– Tancament i millora de les instal·lacions de totes les estacions de la xarxa de Rodalies de Catalunya.

– Pla d’actuació contra el frau estructural.

– Augment de la plantilla d’interventors i personal comercial d’estacions.

– Procediments àgils d’actuació dels Mossos d’Esquadra.

– Procediments administratius i judicials eficaços per afrontar les agressions al personal ferroviari i viatgers, i els actes vandàlics contra trens i instal·lacions.

– Dotar totes les estacions i trens de circuits tancats de televisió.

– Prioritat de les actuacions relacionades amb la seguretat de personal de trens i viatgers del C24H , informació al personal de trens de la ubicació del personal de seguretat per agilitzar la resposta en les situacions conflictives.

La vaga d’avui és de 00 hores a 23 hores.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha establert el dispositiu deserveis mínims de Rodalies de Catalunya, operats per Renfe, que prestarà el seu servei en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores i del 33% durant la resta de la jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*