SMC-UGT guanya una sentència en contra de l’externalització de serveis a l’hostaleria

juicioLa Sala social de l’Audiència Nacional estima la demanda presentada per UGT i declara la nul·litat del Conveni Col·lectiu de l’empresa HOTTELIA, això suposa una sentència més guanyada en la campanya d’impugnació de Convenis Col·lectius negociats de manera irregular per aquest tipus d’empreses de serveis.
El passat 10 de març es va notificar la sentència de l’Audiència Nacional que declara la nul·litat del Conveni Col·lectiu, publicat al BOE el 22 de juliol de 2013,  de l’empresa Hottelia, empresa dedicada a l’externalització de serveis empresarials en el sector d’hostaleria.
L’empresa va al·legar en seu judicial falta de legitimació activa de la part demandant que va ser rebutjada per la sala.
La nul·litat del Conveni Col·lectiu es basa en la irregularitat del seu procés de negociació, en estar la comissió negociadora del mateix constituïda en la part social únicament pels representants de dos centres de treball, pretenent, no obstant això, que els efectes d’aquest conveni es despleguin més enllà d’aquest àmbit territorial, afectant a tots els treballadors de l’empresa que prestin serveis per a la mateixa en tot el territori de l’Estat.
Considera la Sala, recollint íntegrament la pretensió d’UGT, que una delegada de personal o fins i tot un comitè de centre de treball no pot negociar un conveni d’empresa que afecti a altres centres de treball, perquè vulneraria frontalment el principi de correspondència exigit per la jurisprudència.
Com hem comentat en repetides ocasions, aquesta sentència es ve a unir a les ja guanyades en la campanya d’impugnació de Convenis Col·lectius d’empreses de serveis que empitjoren les condicions de treball de tots els treballadors i treballadores de les mateixes, tant en el sector d’hostaleria com de comerç, tractant d’eludir l’aplicació dels convenis sectorials corresponents i portant més enllà de la legalitat, la ja de per si mateix privilegiada situació en què ha quedat el conveni d’empresa després de la reforma laboral duta a terme pel Reial decret Llei 3/2012 .
Una vegada més recordar la importància de l’acció sindical,  necessària perquè els companys i les companyes dels centres de treball afectats coneguin la Sentència i puguin exercitar si s’escau les accions de reclamació corresponent comptant amb el nostre suport, així com transmetre als Serveis Jurídics els casos d’aquesta índole dels quals es tingui coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*