El comitè i la direcció de Metro de Barcelona arriben a un preacord de pau social durant un any per continuar negociant el conveni col·lectiu

TMB_metroEl comitè d’empresa i la direcció de Metro de Barcelona han arribat  a  un preacord en base a la proposta de la presidenta de la mesa del conveni (mediadora) per tal de mantenir la pau social a l’empresa fins al 31 de maig del 2017 i així continuar negociant el conveni col·lectiu de manera no conflictiva. A canvi de què els sindicats no convoquin més vagues, la direcció es compromet als següents punts:

  • Es garanteix la ultraactivitat de l’actual conveni (pròrroga) al 100% fins a la signatura del nou conveni.
  • S’activa l’esborrany de contractació que s’havia pactat. Això suposarà la contractació immediata de 60 treballadors i que molts contractes parcials actuals passin a temps complert.
  • No es produirà cap canvi organtizatiu si no s’ha acordat amb els sindicats.
  • La plantilla començarà a cobrar 32 euros mensuals a compte del futur conveni. Si el 31 de maig no hi ha acord, es continuarà cobrant aquest complement. Si hi ha acord, passarà a forma part del salari base (repercutirà en antiguitat i nocturnitat).

Aquest preacord ha de ser refrendat per la plantilla. S’han convocat dues assemblees el proper dijous, a les 9.30 hores al Casinet d’Hostafrancs i a les 16 hores a la seu de la UGT de Rambla de Santa Mónica, 10.

Si la plantilla aprova el preacord, es desconvocaran les aturades parcials previstes per als propers 30 i 31 de maig i l’1 i 2 de juny.

 

La secció sindical de la UGT de Catalunya valora positivament aquest preacord perquè permetrà continuar negociant en un ambient de tranquil·litat i avançar en aconseguir els objectius dels treballadors i les treballadores de l’empresa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*