Constituïda la nova federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT

congreso_constituyenteEl congrés constituent de FeSMC-UGT, celebrat a Madrid, ha comptat amb l’assistència de 640 delegats i delegades, procedents de les dues federacions dissoltes (FES-UGT i SMC-UGT). Tots ells representen als 266.122 afiliats i afiliades que conformen la nova federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT.

Miguel Ángel Cilleros, triat secretari general de FeSMC-UGT amb el 76,47% dels vots, ha apel·lat a l’esforç dels sindicats de classe per configurar-se com “l’element dinamitzador del canvi necessari en aquest país”.  El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, present en la clausura del congrés, ha estat contundent en advertir que “no anem a negociar absolutament gens que impliqui pèrdua de drets dels pensionistes presents i futurs”. Igualment, ha coincidit amb Cilleros en la necessitat de posar en valor l’ocupació com a única via per a una veritable recuperació econòmica, recordant al futur Govern que surti de les urnes que “només es pot reduir la desocupació amb recursos públics i amb un pla d’ocupació solvent”.

La nova federació queda estructurada en sis macro-sectors que agrupen les diferents activitats productives en les quals aquest nou organisme durà a terme la seva acció sindical: comerç; comunicacions, mitjans de comunicació i cultura; financer, assegurances i oficines; hostaleria i turisme; neteja i seguretat; i transports.

La nova estructura ens permetrà acumular les diferents experiències d’acció sindical en cadascun dels sectors per a un aprofitament conjunt, afavorint l’intercanvi d’informació i facilitant sinergies que vagin dotant a la nova federació d’instruments d’acció sindical més sòlids per fer front a múltiples àmbits: negociació col·lectiva, eleccions sindicals, afiliació, salut laboral, igualtat, etc.

En els propers mesos es celebraran els congressos constituents de la nova federació als diferents territoris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*