La UGT de Catalunya interposa una denuncia contra el Patronat de la Muntanya de Montserrat per vulnerar el dret a vaga

Durant la primera jornada de vaga, el Patronat va contractar un servei substitutori d’autobusos, el que comporta uns serveis mínims encoberts. Aquest diumenge es tallaran els accessos per carretera a la muntanya i tindrà lloc una marxa lenta de pujada a Montserrat

Diumenge passat va tenir lloc la primera de les 14 jornades d’aturades parcials convocades al mes de juny en el funcionament del cremallera de Montserrat i els funiculars de Sant Joan i la Santa Cova, per denunciar el bloqueig de les negociacions en el nou conveni.

Com és considerat un servei turístic no essencial, no s’han declarat serveis mínims durant aquestes aturades. Tot i així, diumenge passat el Comitè d’Empresa va detectar estupefacte com un servei alternatiu d’autocars substituïa el trànsit habitual del cremallera. Posteriorment, va poder constatar que aquest servei va ser contractat pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

Des de la UGT hem denunciat aquests fets davant la Inspecció de Treball, instant-la a reconèixer que el Patronat ha vulnerat el dret a vaga. Inspecció ha informat el comitè que investigarà els fets i que romandrà disponible aquest diumenge per actuar en cas que es repeteixin els fets durant la segona jornada de les aturades convocada. Així mateix, s’ha convocat una concentració que tallarà els accessos per carretera a la muntanya de Montserrat (10:30 hores) a l’inici de la carretera BP-1121 (desviament de la C-55). Posteriorment tindrà lloc una marxa lenta de pujada a Montserrat.

Les aturades parcials han estat convocades per denunciar el bloqueig de les negociacions del nou conveni. En primer lloc, les millores que proposa FGC al comitè no suposen la recuperació de les retallades que els treballadors i les treballadores pateixen des del 2010. D’altra banda, l’incompliment per part de l’empresa de l’anterior conveni col·lectiu, que tenia vigència fins al 2012.

La plantilla, formada per 50 treballadors i treballadores, denuncia les desigualtats de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de Montserrat respecte als treballadors de les Línies Metropolitanes de la mateixa companyia, i demanen a FGC l’equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal.

El calendari d’aturades previst és: 12, 19 i 26 de juny, de 10 a 14h i de 15:10h a 18:10h; i els dies 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 29 i 30 de juny, de 9:30 a 12:30h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*