Dimecres, proper acte de mediació al departament de treball pel conflicte al cremallera i funiculars de Montserrat

cremallera-montserratLa plantilla decideix no secundar la vaga fins a la propera reunió de mediació, en un intent de facilitar la possible negociació. En el marc del conflicte que mantenen els treballadors i les treballadores del Cremallera i els funiculars de Montserrat amb la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), grup al que pertany l’explotació d’aquest servei turístic, i després de les converses mantingudes la passada setmana amb els mediadors del Departament de Treball, la plantilla del cremallera de Montserrat va decidir com a acte de bona fe no secundar la vaga de ahir diumenge, així com la de dimarts i dimecres d’aquesta setmana.

La vaga no s’ha desconvocat, únicament la plantilla del cremallera i els funiculars de Montserrat decideix no secundar-la fins a la propera reunió de mediació prevista per aquest dimecres, en un intent de facilitar la possible negociació.

Les aturades parcials van ser convocades per denunciar el bloqueig de les negociacions del nou conveni. En primer lloc, les millores que proposa FGC al comitè no suposen la recuperació de les retallades que els treballadors i les treballadores pateixen des del 2010. I d’altra banda, per l’incompliment per part de l’empresa de l’anterior conveni col·lectiu, que tenia vigència fins al 2012.

La plantilla, formada per 50 treballadors i treballadores, denuncia les desigualtats de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de Montserrat respecte als treballadors de les Línies Metropolitanes de la mateixa companyia, i demanen a FGC l’equiparació de les condicions del Conveni de Turisme i Muntanya amb el de la xarxa principal.

En cas de continuar el conflicte es mantindran les aturades del 26 de juny, de 10 a 14h i de 15:10h a 18:10h; i els dies  29 i 30 de juny, de 9:30 a 12:30h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*