La UGT de Catalunya es felicita per la sentència que condemna un passatger que va agredir un conductor d’autobús

autobus-barcelonaEl jutge reconeix al treballador de TMB la condició d’agent de l’autoritat, tal com recull la llei des del 2012. La UGT de Catalunya es felicita per la sentència del Jutjat d’Instrucció número 2 de Barcelona que reconeix a un conductor d’autobús de TMB la seva condició d’agent de l’autoritat i condemna un passatger que el va agredir amb una multa de 240 euros, una indemnització al conductor de 140 euros .-per falta de desobediència lleu a agent de la autoritat- i una indemnització a TMB de 319 euros. El nostre sindicat es mostra satisfet perquè aquesta és una de les nostres reivindicacions i lluites històriques en el sector del transport de viatgers i es tracta, pel que nosaltres coneixem, de la primera sentència en aquest sentit. Des de l’1 de gener de 2012 els treballadors i les treballadores de les empreses operadores de serveis de transport públic regular tenen la consideració d’agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions, especialment en la vigilància del compliment per part dels usuaris de les regles que estableixen les lleis i els reglaments. Des de llavors, les agressions a conductors, inspectors i vigilants es consideren delicte i no falta, com passa amb els membres dels cossos de seguretat, els metges i els professors de l’ensenyament públic. Aquesta consideració va ser possible perquè es van tenir en compte les al·legacions presentades pel sector de Transport per Carreteres i Urbans de la UGT de Catalunya a les modificacions proposades a la Llei de Seguretat en el Transport.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*