Acord per la signatura del I Conveni Col·lectiu d’Abertis Autopistes

abertisLa mesa negociadora del conveni col·lectiu de la unitat de negoci de Abertis Autopistes Espanya –en la qual ha participat UGT– ha aconseguit un acord que haurà de ser ratificat pel conjunt de treballadors i treballadores de les diferents empreses concessionàries: Aulesa, Aumar, Acesa, Aucat, Invicat, Iberpistas/castellana i Avasa.

El conveni desenvolupa el preacord aconseguit al juny de 2013 per la comissió negociadora i inclou en el seu articulat mesures per al manteniment de l’ocupació a través de la formació i el desenvolupament professional, en contrapartida a la contenció salarial i a l’assumpció del increment de flexibilitat que imposa la reforma laboral.

L’acord inclou el desenvolupament d’aspectes concrets d’organització , l’estructura retributiva definitiva i les garanties personals pactades per mantenir el poder adquisitiu i les expectatives de drets econòmics, el capítol de permisos –que inclou, entre d’altres, els 68 dies addicionals de maternitat, o el dia d’assumptes propis- i un capítol de beneficis socials.

El capítol de beneficis socials estén a totes les empreses aspectes com el pla de pensions, les ajudes d’estudis a empleats i familiars, préstecs i complement en cas d’incapacitat temporal, i afegeix uns altres com el pla de compensació flexible i la gratuïtat del Via T en totes les autopistes de la unitat de negoci a Espanya. També s’han inclòs capítols específics d’igualtat, seguretat i salut. Així mateix s’ha aconseguit introduir una garantia de contractació preferent, en cas de vacants, per als cobradors eventuals que han treballat en les empreses; així com la intenció de cobrir primerament amb serveis interns les vacants existents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*