Signat el preacord del conveni col·lectiu d’hostaleria de Catalunya

hostaleriaLa Federació de Serveis per a la Mobilitat i el Consum de la UGT de Catalunya ha signat el preacord del Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de Catalunya. Durant les negociacions la postura del nostre sindicat ha estat el manteniment del text convencional i l’establiment d’increments salarials d’acord amb l’actual situació econòmica, l’evolució positiva dels indicadors econòmics i les previsions de creixement, i a la realitat del sector. En aquest sentit, des de la UGT-SMC de Catalunya hem acordat mantenir el mateix text convencional existent i afegir uns increments del 0,6% per al 2014, del 0,8% per al 2015, i del 0,9% per al 2016. Aquests increments estan per damunt de l’IPC (-0,3%) I de la seva evolució fins al juliol de 2014. Per tant, amb aquesta signatura UGT-SMC garanteix que els treballadors i les treballadores del sector no perdrean poder adquisitiu, alhora que es mantenen i es garanteixen les seves condicions laborals sense que siguin retallades, tal com pretenia la patronal, disposada a precaritzar encara més el sector en contra de l’ocupabilitat i la professionalitat de gairebé 300.000 treballadors afectats per l’aplicació d’aquest conveni. Amb la signatura d’aquest acord, UGT-SMC exerceix la seva responsabilitat com a sindicat majoritari del sector, tal com havia fet anteriorment en temps on la situació econòmica era diferent: increment salarial al voltant del 4,5% al 2008; increments salarials del 2% en temps de crisi (2011-2012), i increments del 0,6% al 0,9% en temps on la situació econòmica comença a repuntar. En aquest sentit, agraim la unitat mostrada per part d’altres organitzacions sindicals amb presència a la taula de negociació, malgrat no hagin fet el mateix esforç d’unitat en els anteriors convenis. Entenem que la signatura d’aquest preacrod avala la tasca realitzada per la UGT des del 2008 amb la signatura dels anteriors convenis 2008-2011 i 2012-2013. Amb aquest preacord, UGT-SMC enforteix la negociació col·lectiva en el sector com instrument de regulació de les relacions laborals enfront al poder unilateral de l’empresari, facilitat per la reforma laboral del PP.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*