UGT denuncia davant Foment la contractació il·legal de conductors espanyols en països de la UE

camionEn el matí d’ahir, 6 de novembre, una delegació de la federació de Serveis per a la mobilitat i el Consum d’UGT, es va reunir amb la sotsdirectora general de la Inspecció de Transport Terrestre –dependent del Ministeri de Foment– per traslladar-li la preocupació d’aquest sindicat davant la contractació irregular i fraudulenta de conductors professionals de nacionalitat espanyola a Bulgària i Hongria per realitzar serveis de transport a Espanya, movent mercaderies entre destinacions del territori nacional realitzats per empreses radicades als citats països.

En opinió d’UGT, aquestes pràctiques incompleixen el Tractat de Roma –els treballadors han de ser contractats on treballen i resideixen–, la directiva de temps de treball de la Unió Europea, la normativa nacional i comunitària que afecta al sector del transport per carretera i les obligacions amb la Seguretat Social.

Per corroborar l’exposat, UGT ha lliurat a la Sotsdirecció de la Inspecció de Transport Terrestre un dossier amb nombroses dades i arguments jurídics en la idea que l’Administració pugui contrastar-los i adoptar les mesures oportunes, al que aquesta s’ha compromès en cas que es confirmin tals pràctiques il·legals.

Un comentari a “UGT denuncia davant Foment la contractació il·legal de conductors espanyols en països de la UE

  1. Muy bon trabajo compañeros,ya es hora que se a echo algo , ojala que habra mas esatas actuaciones y que se defiende nuestra profesion que estos paises del este han ruinado. Felicidades compañeros….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*