Dret al vot de Tècnics i Quadres a les eleccions sindicals de Renfe i Adif

votoEls passats dies 22 i 23 de gener, el GRUP RENFE I ADIF van posar disposició de les taules electorals provincials els censos de cadascun dels centres de treball, en funció del que es disposa en la normativa d’aplicació i la circular d’eleccions de data 28 de novembre de 2014.

Aquests censos contenen els treballadors i les treballadores legitimats per exercir el seu dret al vot, sent electors tots aquells i aquelles majors de 16 anys i amb una antiguitat a l’empresa de –almenys– un mes en el dia de la votació. No obstant això, com es va acordar en la circular d’eleccions s’ha exclòs a determinades categories que l’empresa considera ‘Alta Direcció’.

No obstant això, l’Agrupació de Tècnics i Quadres de UGT (ATC), que és l’organisme confederal que vetlla pels interessos d’aquest col·lectiu, entenen –independentment de la concreció duta a terme per l’empresa i l’establert en la circular d’eleccions– que l’exclusió de totes aquelles categories professionals diferents a President, membres del Consell d’Administració o Directors Generals, vulnera principis bàsics d’igualtat i de dret a vot recollits en la pròpia Constitució.

Per tant, aquest col·lectiu té dret legítim a exercir el vot. Amb la seva exclusió s’ha produït una interpretació extensiva i per tant, inadequada de l’article 16 del Reial decret 1382/85 i del que es disposa en el RD 451/2012, de 5 de març i normes concordants.

Des de UGT estem duent a terme reclamacions al cens electoral amb la finalitat de que tots els treballadors pertanyents a categories professionals diferents a les quals estableixen tots dos Reials decrets siguin inclosos en el cens electoral corresponent i mantinguin intacte el seu dret legítim al sufragi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*