Defensant l’estabilitat laboral en el sector ferroviari

ferroviariPer SMC-UGT aconseguir l’estabilitat laboral pels ferroviaris i ferroviàries sempre ha estat un repte important i pilar de la nostra acció sindical. Prova d’això són els resultats aconseguits a la darrera etapa a través de la negociació col·lectiva on malgrat comptar amb un escenari molt advers per la crisi, UGT ha aconseguit acords que aporten estabilitat laboral per als treballadors i les treballadores, i viabilitat de futur per a les empreses. Entre tots destaquem els següents:

En un escenari d’inseguretat i incertesa laboral davant la divisió d’ADIF en dues EPE’s i RENFE Operadora en quatre societats, signem al Ministeri de Foment els Acords de Garanties, protegint així l’ocupació i les condicions laborals dels treballadors i les treballadores afectats.

Enfront de l’extinció de FEVE, la negociació del Conveni Col·lectiu va suposar garantir l’ocupació, mantenir la normativa laboral i garantir la integració dels treballadors en ADIF i en el Grup RENFE.

UGT va aconseguir recentment una desconvocatòria de vaga en solitari que aportava solucions a tots els col·lectius de ADIF, paralitzant la mobilitat imposada per l’empresa, aportant solucions de voluntarietat per al Canal de Venda en cas de transvasament, l’elaboració d’un pla de Recursos Humans i Serveis Logístics, o la paralització de la reorganització de les Bases de Manteniment.

En definitiva, UGT ha treballat per aportar estabilitat als treballadors i a les treballadores constituint un dels senyals d’identitat de la nostra organització i a la qual no anem a renunciar. Des de UGT seguirem treballant per consolidar l’estabilitat actual i per intentar aconseguir nous acords que puguin augmentar-la com la creació d’un Holding d’empreses que integri les actuals EPE´s de ADIF i les societats del Grup RENFE, garantint la permeabilitat laboral; la negociació d’un Desenvolupament Professional per al personal de ADIF que suposi increments econòmics; o la negociació d’un Conveni Sectorial d’Operadores que protegeixi l’ocupació i les seves condicions enfront de la liberalització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*