CONCENTRACIÓ DIMECRES 9 DE SETEMBRE A LES 19H A L’ESTÀTUA DELS DESPULLATS DE TGN

FEM REALITAT EL DRET D’ASIL I ACOLLIMENT

Des de tot un seguit d’organitzacions socials fem una crida a la mobilització ciutadana per a rebutjar la situació dramàtica de milers de persones al Mediterrani i a les fronteres orientals d’Europa (amb més de 30.000 persones mortes i milions desplaçades) i per a fer realitat els drets d’asil i d’acolliment.

Entenem que una persona refugiada és tota aquella que es veu obligada a marxar del seu país per raons bèl·liques, econòmiques, d’orientació sexual o per qualsevol altra vulneració dels drets que posi en perill la seva integritat.

Entenem també que els estats europeus tenen part de la responsabilitat per la seva implicació en els conflictes armats del nord d’Àfrica i de l’Orient i per la manca d’una política de cooperació i desenvolupament.

En una situació de crisi humanitària com l’actual, amb més motiu que mai, la vida i la dignitat humana ha d’anar per davant del càlcul polític i dels interessos econòmics.

És per això que demanem:
– Una implicació real de les administracions locals i generals en les polítiques d’acolliment i en el suport a les organitzacions socials que la realitzen.
– Que es destinin recursos a les polítiques d’asil i acollida en les diferents formes que es poden fer.
– Que des del municipi hi hagi una implicació i un compromís en la denúncia de les causes d’aquesta crisi humanitària i que es garanteixi una política municipal de cooperació.

I cridem a la concentració del dimecres 9 a l’Estàtua dels Despullats, que continuarà el dimecres següent a la Pl. de la Font, i a continuar la denuncia del genocidi i en defensa dels drets humans.

Convoquen aquesta concentració:
Amnistia Internacional, Catalunya Si que es Pot, CCOO, Comitè Oscar Romero, Coordinadora d’ONGs de TGN, Cuculmeca, CUP, Entrepobles, ERC, EUiA, FAV, Finestra al Món, Hammada, IAC, Intermón, Moviment d’Esquerres, Podem, Procés Constituent, Setem, UGT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>