La Generalitat cobreix places, als jutjats, amb personal no qualificat

Darrerament, en els jutjats, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya està utilitzant a persones que no tenen la formació i l’habilitació necessària per a fer les tasques que, per normativa, estan atribuïdes al personal funcionari de l’administració.

Cal que tinguem present que en les oficines judicials es tramiten expedients que contenen dades de caràcter confidencial i privades o informes, de tota mena, els quals no haurien d’estar a l’abast de cap persona aliena a l’oficina judicial que correspongui. Aquesta pràctica pot estar vulnerant, de forma sistemàtica, la llei de protecció de dades.

Aquestes persones, que han estat condemnades a fer treballs en benefici de la comunitat, poden estar assignades a altres tasques més profitoses per a la societat i per a ells mateixos.

La UGT de Tarragona insta al Departament de Justícia de la Generalitat a retirar aquestes persones de les oficines judicials i que les dotin del corresponen personal funcionar, titular o interí, en plantilla o de reforç per tal de poder acomplir correctament, en temps i forma, les tasques que tenen encomanades. No és acceptable que s’ocupin llocs de treball amb persones, no remunerades, que estan complint una pena que consisteix en treballs comunitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>