La Secció sindical d’UGT denuncia l’Hospital Joan XXIII a inspecció de treball

La Secció sindical de la UGT a l’Hospital Joan XXIII, a través de la delegada de prevenció, ha sol·licitat en diverses ocasions a l’ICS les fitxes tècniques dels equips de protecció que s’han implantat per protegir la salut i la seguretat dels treballadors i treballadores de l’hospital. Aquestes fitxes amb les característiques dels EPIs no han estat lliurades en cap moment pels responsables de l’ICS, per tant els treballadors desconeixen si el seu nivell de protecció és l’adequat en aquests moments de la pandèmia.

A més, la direcció de l’hospital ha restringit el subministrament de mascaretes FFP2 i FFP3 i està obligant al personal sanitari a reutilitzar les mascaretes fins a tres jornades de treball, amb el conseqüent perill de contagi en la manipulació de la mascareta i sense cap evidència que els professionals quedin ben protegits. Aquesta qüestió ha estat també informada en diverses ocasions per la Secció sindical d’UGT i la direcció n’ha fet cas omís.

Arribat a aquest punt de desídia per part de l’Hospital Joan XXIII i tenint en compte que el personal sanitari està treballant d’una manera precària jugant-se la seva salut, UGT ha denunciat aquestes pràctiques davant la Inspecció de Treball, ja que s’està incomplint de manera greu la prevenció de riscos laborals i s’està negant el dret a la informació.

La Secció sindical d’UGT considera que és alarmant que un hospital que depèn de l’administració pública no respecti la seguretat i la salut dels seus treballadors i, a més, es negui a facilitar informació als representants sindicals. Aquestes pràctiques posen en dubte la confiança que la ciutadania té en la gestió de la sanitat pública, defensada només com a aparador, però que a l’hora de la veritat segueix sent tractada com un servei de segona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>