Tornem-hi amb la instrumentalització de la immigració.

Ja tornem a tenir a sobre unes eleccions. I, com sol ser habitual, certs partits polítics de la dreta utilitzen la immigració com a arma demagògica electoral per guanyar un grapat de vots. I ho fan a costa de carregar-se coses tan elementals, necessàries i importants com el respecte als drets humans, la democràcia i la convivència.

Criminalitzar a un col·lectiu, el que sigui, és una mala tàctica social i política, abocada al fracàs. Fer-ho és plantar i regar la llavor de l’odi, la xenofòbia, el racisme, l’homofòbia.

Intentar fer creure al conjunt dels ciutadans que els que professen una determinada religió, els que parlen una determinada llengua, vesteixen d’una determinada manera o tenen una determinada orientació sexual són els culpables dels problemes actuals és tant fal·laç com intentar fer creure que la majoria de la població, la gent del carrer, és la culpable de la crisi actual. Que som nosaltres, la majoria de la ciutadania, qui hem provocat el reguitzell de casos de corrupció, rescats bancaris, reformes laborals, pujada de preus dels serveis bàsics, o retallades en salut i en educació.  Això si que crea inseguretat, això si que atempta contra els drets de les persones.

Qui es dedica a la política ha de tenir clar que la seva feina és treballar en positiu i per a tothom, aportant propostes constructives que permetin la millora de tota la societat. No és tracta de estigmatitzar, criminalitzar a determinats col·lectius i buscar la confrontació. La crisi social i econòmica que patim, no la solucionarem culpabilitzant a la immigració. La instrumentalització de la immigració ens afecta negativament a tots.

Per tant, des de l’Associació AMIC-UGT demanen als partits polítics que no facin un ús electoralista i partidista de la immigració, per respecte a la societat, als drets fonamentals de tothom i a la democràcia.

Creiem que cal abordar la immigració des del consens social i polític, fomentant el contacte i la interacció entre tota la ciutadania, veient com a positiu les aportacions que es fan des de la diversitat, les quals ens enriqueixen a tots.

Cada poble, vila i ciutat, i el conjunt del país l’hem de construir entre tots, amb les aportacions de tothom, des de la igualtat, el respecte i el reconeixement mutu. El futur és nostre, és de tots. Doncs construïm-lo junts.

Jordi Gené. Coordinador AMIC-UGT Tarragona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*