LA VAGA D’AUTOBUSOS A BARCELONA ES MANTINDRÀ PER FALTA D’ACORD AMB TMB

UGT Informa logo superior nuevo

Tot i les reunions de mediació dutes a terme en aquests últims dies, no s’ha arribat a acord i es convoca vaga del 22 al 30 de setembre
Els sindicats que conformen el comitè d’empresa de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) han convocat vaga del 22 al 30 de setembre, coincidint amb les festes de la Mercè a Barcelona. L’empresa segueix enrocada, tot i la situació de crisi actual, en no atendre la principal demanda de les treballadores i treballadors que n’és evitar perdre el poder adquisitiu de les seves nòmines tot i les darreres reunions de mediació que s’han dut a terme en el Departament de Treball.
L’empresa de TMB no ha mostrat amb la plantilla de persones treballadores cap empatia tot i la inflació del 10,5% de l’IPC que pateix tot el país. I s’hi suma a aquest fet que l’empresa ja té un deute de 25 milions d’euros que no ha reconegut en la seva totalitat. Aquest, com es va denunciar fa uns mesos, va sorgir per un mal càlcul d’actualització en la nòmina (en el complement de lloc de treball) per part de l’administració.
_2482261756_35142909_400x225 x 2Des la UGT de Catalunya i la resta de sindicats, es va proposar l’abonament en dies de descans dels treballadors i les treballadores per tal d’anar resolent el deute i TMB no ha reconegut ni un 50% del deute i considera que només si la jubilació parcial es compacte, es durà a terme el pagament del deute.
Des del Comitè de Vaga, davant la negativa de TMB, ha decidit mantenir la convocatòria de vaga d’entre el 22 al 30 de setembre. La vaga tindrà franges horàries: Durant el 22 de setembre, aquesta serà de 24h. Del 23 al 30 de setembre, es faran 2 hores per cada torn (és a dir, de 2h a 4h, de 10h a 12h i de 21h a 23h).
Tota la plantilla de l’empresa reclamen compressió per part dels usuaris i usuàries d’autobús davant aquesta situació i lamenten si la casuística pot generar perjudicis.
El 22 de setembre, a les 12h, es durà a terme una Assemblea General a les Cotxeres de Sants per tal d’estipular quins seran els següents passos de les treballadores i els treballadors per tal d’aconseguir un acord amb l’empresa.
UGT Informa barra inferior nueva

Los comentarios están cerrados.