UGT Opinió: Coherència

UGT_OPINIOLa tisorada en els drets laborals que va suposar per als treballadors de les empreses públiques el Real Decret 20/12 és coneguda per tothom. Entre altres coses, va suposar la supressió de la paga extraordinària de desembre de 2012, la qual ens ha costat dos anys de recuperar. Una altra “perla” que inclou el susdit decret, és l’eliminació de la figura de l’alliberat sindical. Ambdues coses constitueixen una retallada dels drets dels treballadors. Sota la falsa pretensió d’estalviar diners dels contribuents, s’amaga un atemptat al poder adquisitiu dels treballadors i a la qualitat de representació i de lluita dels seus representants sindicals.

Aquest decret, que ha suposat un dels atacs als drets dels treballadors més grans en època democràtica, ha estat reivindicat recentment per CGT-bus. De moment, sembla que només els importa treure els alliberaments de què gaudeixen gairebé totes les forces sindicals. Esperem i desitgem que aquest grup que es proclama anarquista, però que s’esforça tant en el compliment de les lleis en la seva literalitat, no vulgui també algun dia que tornem la paga extraordinària que ens va ser retornada d’una manera que, com a mínim, contradiu l’esperit d’aquesta llei, que va promulgar el PP, i que ara tant agrada a la CGT. Ho ignorem, però…

Parlant d’ignorar, tampoc sabem com els haurà caigut la notícia de la impugnació de la mesa de la negociació del conveni als seus companys de sindicat alliberats a la SEAT, que van amb cotxe d’empresa, o als companys de CGT-metro, els quals – alliberats com els que més- imaginem que usaran aquesta prerrogativa per dedicar el seu temps i els seus esforços en la defensa dels drets dels treballadors als quals representen. Perquè nosaltres no els suposem “mafiosos”, ni pertanyents al “crimen organizado”, sinó que, com a persones civilitzades que som, els donem el benefici del dubte.

El mateix respecte reclamem per a la nostra gent. Jordi Muñoz, per exemple, alliberat per la secció sindical d’UGT, hi fa les funcions de vocal de carreteres. Però, a més a més, és el responsable de la cotxera de Zona Franca i membre del comitè d’empresa. Està al capdavant de diferents comissions de treball, com ara la comissió d’explotació. Si el voleu veure, segur que molts dilluns i dijous, a les quatre de la matinada, podreu parlar amb ell a l’esmentada cotxera. Estar alliberat no vol dir res més que dedicar, gairebé en exclusiva, el propi temps a la defensa dels interessos dels companys. És per aquest motiu que el PP ha volgut eliminar els alliberaments sindicals. Només ens faltava ara que, des d’una suposada esquerra, es fes el mateix discurs demagògic i simplista que fa el “ filofeixisme” més ranci del PP.

No és cert que en política tot s’hi val. Ja n’hi ha prou de violència verbal i física. Ja n’hi ha prou d’amenaces, d’insults i de coaccions. El que ha de prevaler, ara i sempre, és el treball honest i la defensa dels interessos dels treballadors. Aquest, i no cap altre, ha de ser l’objectiu final de l’acció sindical de totes i tots. El que ens interessa és portar endavant un bon conveni per a les treballadores i els treballadors, i dur les negociacions fixant-nos en la problemàtica laboral, i no en les fòbies i les obsessions intersindicals que no aporten res de positiu. Amb nosaltres, podeu estar segurs que, en acabar les negociacions, en podreu votar el resultat per referèndum. Perquè a la UGT, tu tens l’última paraula!!!

Los comentarios están cerrados.