UGT Opinió: La plantilla de TB ha parlat (-250 companys/es injustament exclosos/es del cens)

El passat 17 de juny es van celebrar les eleccions sindicals. La plantilla va exercir el seu dret a vot d’una manera majoritària amb una participació que va arribar al 70%. Aquesta gran participació contrasta amb els cants de sirena amb què alguns auguraven la fi del sindicalisme entre la classe treballadora i, encara més, dins de la nostra empresa. Al contrari: la mediació sindical surt clarament reforçada a TB gràcies a la voluntat expressada massivament pels treballadors a les urnes.

Per tant, considerem que és el sistema de participació mateix qui guanya: compareu-ne, si no, el percentatge respecte de l’assistència en d’altres sistemes, com els de caràcter assembleari, per exemple.

En tot cas, la plantilla de TB ha parlat i ha expressat la seva opinió de manera sobirana. Ara toca als sindicats fer-ne la composició de lloc i l’anàlisi escaients. A risc de precipitar-nos en la lectura, a hores d’ara ja hem pogut extreure’n algunes conclusions: potser la més important de totes elles, i que es pot comprovar a primer cop d’ull, és que la plantilla ha premiat aquelles forces sindicals que, malgrat el clima de crispació dominant, han sabut mantenir-se fermes i unides enfront del risc de l’atomització sindical, del ball de sigles i dels personalismes excessius.

Tots sabem com n’és de fàcil muntar una paradeta, inventar-se unes sigles, reunir quatre companys i concórrer a unes eleccions amb el tret diferencial programàtic per bandera. A la fi, però, en aquestes eleccions les companyes i els companys han premiat aquelles forces de trajectòria més àmplia i contrastada. Això és del tot normal, si tenim en compte que ens trobem a les portes de la negociació per al proper conveni col.lectiu i que no és moment d’assumir riscos innecessaris.

És en aquest sentit que creiem interpretar correctament el sentit del vot del proppassat 17 de juny si apel.lem a la unitat de totes les forces sindicals. Cal que ens presentem davant de la Direcció de TB com un bloc i no com un enfilall de sigles amb interessos particulars i personals, que mostren en tot moment la seva desunió i la seva debilitat. El moment ho demana i ho justifica. Són moltes les coses que estan en joc.

La política del curt termini, de la desqualifició dels companys, del rèdit electoral …s’ha acabat. Hem d’entendre d’una vegada que la plantilla no entra en el joc i que demana de nosaltres una alçada de mires que fins ara no hem estat capaços de demostrar. Les forces sindicals no hem d’oblidar mai que la nostra raó de ser és la defensa dels interessos dels treballadors i no cap altra.

Així doncs i a tall de conclusió: des de la UGT demanem que es tinguin molt presents els resultats d’aquestes darreres eleccions. Hem de prendre nota tots plegats que la plantilla desitja expressar-se través de les urnes; és a dir, a través de sistemes electorals i de referèndum que en garanteixin la llibertat de pensament sense manipulacions ni pressions.

Així mateix, demanem a les llistes més votades en aquestes darreres eleccions que proposin qui ha d’encapçalar el proper Comitè d’empresa, Tot cercant el consens i la unitat de totes les forces sindicals, per tal d’encarar amb garanties les properes negociacions amb l’empresa.

Los comentarios están cerrados.