El Govern central no garanteix el retorn de la paga extra a tots els empleats públics

PROU-RETALLADES La UGT de Catalunya exigeix la mateixa coherència en l’aplicació de les retallades com en el retorn de condicions laborals
Divendres, 11 de setembre, es va publicar el Real Decret 10-2015 en el que es contempla un paquet de mesures que alleugeren l’espoli que han patit els empleats i empleades públics en els darrers 5 anys. La FETE-UGT de Catalunya considera insuficients aquestes mesures, ja que no suposen una recuperació substancial de tot el que se’ls hi ha tret en aquests anys.

La UGT demana un reconeixem de tot el deute acumulat en aquests darrers anys per als empleats públics.

Cal tenir en compte que l’aplicació d’aquest nou decret no és el retorn de la paga extra a tots els empleats públics sinó que és d’aplicació directe als empleats de l’Estat (un 8% del total de treballadors) i en el cas de la resta d’administracions s’obliga a iniciar un procés de negociació per tal d’aplicar aquestes mesures – en funció de la voluntat política i de les possibilitats econòmiques de cada administració-.

Des de la UGT de Catalunya demanem que igual que l’any 2012 el Govern central van imposar retallades al conjunt de les administracions ara, el mateix govern ha d’imposar el retorn per a tots i totes.
No acceptem de cap manera que el Govern Central vulgui transmetre la idea de que aquestes mesures són una millora de les condicions laborals quan en realitat és una mínima devolució del que ens han tret.
Aquestes mesures, s’han pres de forma unilateral obviant el procés de negociació col·lectiva sense propostes prèvies ni diàleg amb les organitzacions sindicals, amb mires electoralistes i intentant utilitzar les empleades i els empleats públics com a moneda de canvi.
S’han destruït milers de llocs de treball als serveis públics i l’oferta Pública d’ocupació està molt lluny de reparar aquesta destrucció, i per tant, continua amb el deteriorament dels serveis públics que es presten a la ciutadania.
La UGT de Catalunya ja venia exigint que totes aquestes mesures siguin de caràcter bàsic i s’apliquin a totes les administracions, és a dir, de la mateixa manera que es van aplicar les retallades de 2010 i 2012.
Per tant, demanen una negociació real a la Mesa General de les Administracions públiques i una recuperació dels nostres drets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>