La UGT de Catalunya exigeix el retorn als preus de 2011 de les taxes universitàries

Continuem pagant entre un 69% i un 291% més cars els preus dels diferents estudis universitaris

Aquest matí s’ha celebrat el Consell Interuniversitari, amb la participació de la UGT de Catalunya. En aquesta reunió hem conegut quines seran les taxes universitàries pel proper curs acadèmic 2015-2016 i hem pogut constatar que les taxes queden congelades respecte les de l’any anterior. En aquest sentit, continuem pagant entre un 69% i un 291% més cars els preus dels diferents estudis universitaris des que es va iniciar el procés d’implantació dels nous plans d’estudis universitaris, adaptats a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

A aquest fet li hem d’afegir que Catalunya és la comunitat autònoma més cara de l’Estat Espanyol, pel que fa a aquestes taxes. Així, a casa nostra el preu d’un crèdit d’un Grau corresponent a estudis d’humanitats o jurídics puja a 25,27€ (estem referint-nos a preu per primera matriculació), mentre que a Castella-La Manxa la quantitat no sobrepassa els 12,13€ o a Andalusia arriba als 12,62€. Si fem la comparativa amb els estudis més tècnics o relacionats amb les Ciències de la Salut, a Catalunya el crèdit costa 39.53€ mentre que a la Comunitat Autònoma de Múrcia arriba als 14.38€ i a Andalusia no s’ha de pagar més de 12.62€.

L’any 2011, quan es va publicar el Decret 365/2011, des de la Conselleria d’Economia i Coneixement se’ns va explicar que ens trobàvem davant d’una situació totalment conjuntural i que tornaríem a aconseguir els mateixos preus que en anys anteriors. I no només estem veient que aquest abaratiment de les taxes universitàries no s’està produint, sinó que es cronifiquen els preus i continuen sent totalment abusius i desproporcionats.

Per tot això, des de la UGT de Catalunya denunciem la congelació de les taxes universitàries i exigim el retorn al nivell de preus vigents durant l’any 2011amb la derogació dels diferents Decrets que s’han anat publicant posteriorment any rere any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*