Més del 20% de joves predoctorals de les universitats aniran al carrer aquest any

Companys, companyes,

Les organitzacions signants, impulsem una campanya de suport al Personal Investigador Predoctoral en Formació de les universitats públiques catalanes, i que finalitza el 3r any de contracte, sense que se´ls hi prorrogui el 4t any que els hi correspondria legalment per manca de finançament.

Les universitats públiques tenen contractats més de 2.000 joves investigadors i investigadores predoctorals a baix cost.

Els i les joves predoctorals estan forçats a finalitzar el seu procés de formació en tres anys. Mileuristes precaris des de fa molts anys l’edat mitjana del professorat no estable ja és de 40 anys!

Tot i els entrebancs, aquests joves investigadors són part activa del sistema de recerca català, i només en aquest any i en època de pandèmia, més de 663 seran acomiadats.

Cal que les Universitats “es mullin”. Fem que el 4rt any del PIF predoctoral sigui una realitat a les UUPPCC! És imprescindible que la Generalitat inverteixi en els seus joves investigadors en formació, no ens podem permetre perdre aquest valor humà. Ara mateix la situació dels i de les PIF és un greuge insostenible a Catalunya. La seva lamentable situació impacta directament en la qualitat de la recerca del nostre país que duen a terme els doctorands i doctorandes, però també en la seva salut física i mental.

Què demanem? La pròrroga del quart any, d’acord amb el que contempla l’Estatut del Investigador Predoctoral en Formació i les retribucions que legalment els hi corresponen.

Davant aquesta situació insostenible què trobem? Un mur i falta de suport.

Nosaltres reivindiquem la dignificació de la seva feina, ens hi va el futur de la recerca a Catalunya!!

Per tot això i molt més, t’agraïm un minut del teu temps per donar suport, adherint-te amb la teva signatura al manifest.

La pròrroga dels contractes dels i de les joves predoctorals de Catalunya ha de ser una realitat.

UNEIX-TE!

Llegeix el manifest | Signa’l a bit.ly/Signo4anyPIF

GRÀCIES
sindicats_

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*