Requeriment per modificar alguns articles del 6è conveni

Dijous 14 de novembre, teníem convocada una reunió de la mesa negociadora del 6è conveni, però no es va poder constituir per falta de quòrum per part de les universitats. Sols es van presentar representants de 3 de les 7 universitats, i un cop es va dir que no es podia constituir, un dels representants de les universitats va marxar.

Vam decidir, ja que ens havíem desplaçat, avançar en tot allò que poguéssim tot i que no poguéssim prendre acords.

Requeriment per modificar alguns articles del 6è conveni

Donat que inspecció de treball ha transmès un requeriment per modificar alguns articles del 6è conveni (tenim fins al dia 22 per fer al·legacions), vam instar al Sr. Miquel Amorós a sol·licitar un ajornament per la presentació de les al·legacions, com ja s’ha fet en convenis anteriors. També vam decidir tornar a constituir el grup de treball que va elaborar el text del 6è conveni per tal d’elaborar les al·legacions requerides.

No constituïm la Comissió Paritària

També vam decidir que de moment no es constituirà la paritària del 6è conveni fins que no finalitzi el procés d’al·legacions al 6è conveni o fins que s’origini una situació que requereixi la interpretació d’algun dels articles del conveni. En el moment que es constitueixi la paritària, es mantindran la mateixa proporció i representativitat que la mesa negociadora.

De 15 a 14 pagues

Respecte al tema del canvi de 15 a 14 pagues, es van informar que tenen informes jurídics que avalen el seu posicionament de reconèixer drets econòmics de les pagues generats durant el 2013 únicament a aquells treballadors que finalitzin la seva relació laboral amb les universitats durant el 2014. Assumeixen que la resta de treballador renuncien a aquests drets amb el canvi de sistema de meritació.
Els hi vam manifestar el nostre posicionament ferm a no renunciar a aquests drets generats, i que en tot cas estem disposats a arribar a un acords amb les universitats que no els obligui a fer front d’una forma immediata a aquests drets econòmics (7/12 parts d’una paga per tots aquells treballadors que continuïn treballant en les universitats més enllà de l’1 de gener del 2014).
Vam decidir que seria un tema a tractar en el grup de treball que començarà a treballar a partir de la setmana vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*