El Comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Celoni veu inacceptable l’última proposta de la direcció

hospital granollersAcaba sense acord el període de consultes per a l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors.

El Comitè d’Empresa fa palès la manca de voluntat d’arribar a acord per part de la direcció de l’Hospital de Sant Celoni durant la negociació del període de consultes per a l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, que comportarà la modificació de les condicions laborals dels treballadors i les treballadores de la institució.

Els representants dels treballadors consideren que des de l’inici del període de consultes que culmina avui, a la direcció li manca diàleg i sensibilitat, oferint propostes que empitjoren el pacte vigent i que són del tot inacceptables per a la part social.

En la seva proposta, el Comitè d’Empresa plantejava mantenir el pacte vigent fins el 31 de desembre del 2014, que ha permès la viabilitat de l’hospital, amb la petició d’algunes millores que han anat rebaixant per tal d’arribar a un acord i que finalment consisteixen en:

  • Reduir 12 hores la jornada anual augmentada en 41h des de fa un any.
  • Fixar el pagament del 30% de la paga d’objectius sense vincular-lo a l’equilibri pressupostari. Des del 2010 el 100% del  pagament està vinculat a resultats econòmics.
  • Acceptar la variació que proposa l’empresa en la fixació de la paga per objectius, invertint el 30% vinculat a baixes per malaltia comuna i el 70% restant vinculat a l’acompliment de seguretat en alguns grups professionals. Inicialment el comitè sol·licitava suprimir la doble penalització existent.
  • Congelar el pagament de la progressió de la Carrera Professional  del nivell C al E. Actualment es troba congelat a partir del nivell B.

Per tal de desbloquejar aquesta situació i intentar arribar a un acord satisfactori per ambdues parts, tal com estan acordant altres hospitals de la Comarca, el Comitè d’Empresa ha sol·licitat al Patronat de l’Hospital de Sant Celoni que nomeni uns altres interlocutors i que sospesi les conseqüències que pot tenir l’aplicació d’aquestes mesures vers els treballadors i les treballadores i els usuaris i usuàries d’aquesta institució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*