LA UGT DEMANARÀ LA DIMISIÓ DE L’ALCALDE DE SANT ANTONI DE VILAMAJOR PEL GREU INCOMPLIMENT DELS ACORDS SINDICALS SIGNATS EN L’ACOMIADAMENT DE LA CONSERGE DEL CASAL D’AVIS MUNICIPAL I LA VULNERACIÓ DELS DRETS DE LES TREBALLADORES INTERINES

La UGT acusa directament a l’alcalde de la corporació de continuar manipulant a la ciutadania amb declaracions falses a la premsa sobre l’acomiadament de la treballadora pública  

La UGT de Catalunya demanarà la dimissió de l’alcalde públicament pel greu atac als drets dels empleats i empleades públiques interines en les administracions públiques amb el recent acomiadament de la conserge del casal d’avis incomplint la normativa laboral i els acords sindicals que protegien al personal interí.

Aquesta decisió ha estat presa de forma definitiva després de comprovar que l’alcalde no només no rectifica en l’acomiadament sinó que a més continua manipulant públicament a la ciutadania i oferint declaracions falses a la premsa. I és que recentment l’alcalde Raül Valentín hauria manifestat en un mitjà de premsa escrita que “l’equip de govern no participa dels processos selectius i menys encara de definir els estudis i nivells que requereix cada plaça”. Manifestació que es contradiu de forma flagrant amb la realitat ja que és un regidora de RRHH del seu propi partit la que proposa als sindicats les bases dels processos selectius en la Mesa general de Negociació, qui les negocia en nom de l’equip de govern i després són aprovades pel propi equip de govern en la Junta de Govern Local, moment en el qual es va modificar el nivell de català que prèviament s’havia acordat amb els sindicats. Els documents oficials dels que disposa la UGT els aporta a aquesta nota de premsa: l’acord sindical signat pel propi alcalde, la inscripció realitzada per l’ajuntament en el nivell de català B1 en comptes del B2, l’acta de negociació col·lectiva amb els sindicats amb l’aprovació de les bases amb el nivell de català equivalent al B1 i les bases definitivament publicades en el Butlletí Oficial de la província amb el nivell modificat a B2, entre d’altres documents que  així ho demostren. I a més, el fet de que sigui una regidora del seu propi grup municipal de CANVI qui negocia les bases de selecció i que les aprova primer juntament amb els sindicats i després juntament amb la resta de l’equip de govern en la Junta de Govern Local és realment preocupant i contradictori amb les manifestacions de l’alcalde Raül Valentín.

Els fets són molt greus perquè per incomplir la legislació vigent, els acords oficials signats i en definitiva la seva paraula s’ha perjudicat a una dona treballadora de més de 60 anys a la qual es deixa en el carrer indegudament i sense drets.

I encara és més greu que després d’haver-se informat deguda i extensament a l’alcalde sobre els incompliments i vulneracions, aquest no només no rectifica sinó que es justifica públicament faltant un cop més a la veritat. Un comportament indigne pel qualsevol càrrec públic.

La UGT  continuarà denunciant públicament la vulneració dels drets laborals dels treballadors i treballadores d’arreu de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*