La situació dels serveis socio-sanitaris al Vallès Occidental és humana, social i laboralment insostenible.

Totes i tots som víctimes de la situació generada als serveis sanitaris com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 que està patint el món. Aquesta pandèmia global, ha deixat palès la necessitat d’enfortir l’estat del benestar i els serveis públics als nostres països.

Una situació com l’actual s’hagués pogut gestionar, probablement, amb molta més eficàcia i eficiència si el nostre sistema sanitari i els nostres serveis socio-sanitaris haguessin tingut el recursos necessaris per atendre a la ciutadania com mereixen. I les treballadores i els treballadors no haurien d’haver patit el nivell d’estrès i de tensió que avui tenen, ni haurien de haver posat en perill la seva salut per fer front al desenvolupament de la seva feina.

I sobretot, que els nostres avis, les principals víctimes d’aquesta crisi sanitària, haguessin pogut rebre l’atenció que la situació requeria i que evidentment necessitaven. Fa molt de temps que les organitzacions sindicals venim denunciant les conseqüències de les polítiques de retallades que hem patit els últims anys a la sanitat, i la precarietat que aquestes retallades han provocat al sector socio-sanitari i d’atenció a la dependència al nostre país. “De aquellos polvos, estos lodos”.

Ara, de gens ens serveixen les excuses ni les lamentacions, és l’hora d’actuar i de fer-ho ràpid, s´han de prendre decisions i anem tard. El millor homenatge que podem fer a les àvies i als  avis que HAN PERDUT LA VIDA, és posar tots els recursos necessaris per preservar la vida dels que encara hi són amb nosaltres, i que les treballadores i els treballadors que els atenen puguin fer la seva feina en les millor condicions possibles.

És en aquest sentit que la UGT instarà a la Inspecció de Treball a que intervingui  de manera urgent, ja sigui mitjançant denuncia cursada o ja sigui d’ofici a totes les residències de la nostra comarca, perquè puguem tenir una fotografia, el més real possible, de la situació actual en la que es troben els treballadors del servei i constati el nivell de compliment de les mesures preventives, incloent en aquestes les que ha acordat el Servei Català de la Salut en la seva “Guia d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 a les residències” de 5 d’abril i el risc greu i imminent d’acord amb el art. 21 LPRL en el que puguin incórrer.  i  quin es el nivell assistencial que reben els residents.

De la mateixa manera ho posarem en coneixement de la Conselleria de Salut per que intervingui d’immediat i faci les gestions oportunes perquè traslladi a tots aquells residents que a dia d’avui es troben a les residències diagnosticats com a positius de la Covid-19 i en situació d’aïllament. Perquè siguin traslladats al centres hospitalaris de referència de la comarca, en un moment on la capacitat assistencial ha millorat i s’han creat nous espais d’atenció sanitària. Mereixen ser atesos per personal sanitari especialitzat, tenir l’atenció individualitzada que precisen i, així permetre dur a terme els treballs de desinfecció a les residències, per impedir la cadena de contagis de la resta de residents i dels treballadors que presten el servei.

Cal actuar de manera urgent, els nostres avis ho mereixen. Una societat que no te  capacitat per reaccionar davant d’una situació tan greu com la que pateix la nostra Gent Gran, és una societat humanament malalta.

José Luis Fernández, Secretari Comarcal UGT Vallès Occidental
Laura Manzanera, Secretaria Comarcal UGT-FeSP Vallès Occidental

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*