Manifest per un sistema sanitari públic d’un estat democràtic del segle XXI

Quin valor li donem a la vida de les persones?
Qui decideix quin nivell de salut mereix una societat?

La resposta a aquestes dues preguntes són la clau per entendre quina és la situació actual del nostre sistema sanitari. La visió mercantilista i l’oportunitat de negoci han estat la base de les polítiques sanitàries dels últims anys al nostre país.
Les retallades dels recursos humans i materials destinats a la sanitat, i la privatització de part del sistema, ha generat un afebliment assistencial a tots nivells. Des de l’atenció Primària als CAPS i CUAPS, l’Hospitalària sigui Pública, Concertada o Privada, els Laboratoris d’Anàlisi Clínic, les Mútues del Treball, fins a la Sociosanitària.

I aquesta realitat que anem denunciant, any rere any, s’ha vist reflectida amb major claredat en el moment d’haver d’atendre una alarma sanitària com la provocada per la Covid-19. Hem agafat un protagonisme des del maleit Covid- 19 que no volíem , o no el volíem per aquesta raó. Volem ser protagonistes de la vostra vida per cuidar-vos i per ajudar-vos a que tingueu una vida sana,saludable i de qualitat.

Hem sobreviscut amb retallades de pressupostos any rere any, infradotant el sistema fent que es tensionés tant que ha estat a punt de trencar-se. Hem viscut dies de col·lapse a on malauradament havíem de decidir qui era tributari d’un llit d’UCI i qui no. En definitiva qui vivia i qui no. I Això ha estat molt dur per a tots nosaltres i ens ha deixat un sentiment unànime a tots els sanitaris , i es que retallar en sanitat MATA. Les deficiències i carències del nostre sistema sanitari, ja eren preocupants molt abans d’aquesta pandèmia, però la seva feblesa i precarietat ha quedat palesa en aquestes últimes setmanes.

Necessitem la vostra ajuda per “Transformar els aplaudiments en compromisos”. Signa la petició

https://www.change.org/p/ministerio-de-sanidad-y-conselleria-de-salut-de-la-generalitat-de-catalunya-transformemos-los-aplausos-en-compromiso

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*